Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Belarus’tan Kripto Paralar İçin Yasak Hazırlığı: Ticareti Kısıtlamak İstiyor!

Belarus hükümeti yüksek suç oranlarını gerekçe göstererek P2P (Eşler arası) yöntemiyle Bitcoin (BTC) ve kripto para alım-satımı veya transferi yapılmasını yasaklamak istiyor.

Belarus, P2P ödeme yöntemini ülke genelinde yasaklayacak bir yasa tasarısı üzerinde çalıştığını açıkladı. Belarus Dış İşleri Bakanlığı tarafından 2 Temmuz’da yapılan resmi açıklamada, kullanıcıların kendi aralarında Bitcoin ve kripto para alım-satımı yapmalarının önüne geçmek istediklerini belirtti.

Bakanlığın açıklamasına göre eğer kanun tasarısı onaylanırsa kripto para alım-satım ve transfer işlemleri tamamen yasaklanmış olmayacak. Tasarıya göre yatırımcılar sadece resmi kripto para borsaları aracılığıyla yapılabilecek.

P2P işlemlerin yasaklanmasına yönelik bu girişime gerekçe olarak artan suç oranlarını gösteren Belarus cephesi, Ocak 2023’ten bu yana “yasa dışı kripto para alım-satım hizmetleri” sağlayan 27 vatandaşın operasyonlarına atıfta bulundu. Hükümet cephesinin açıklamasının devamındaki şu ifade dikkat çekti:

P2P hizmetleri çalıntı fonların nakde çevrilmesi gibi suç faaliyetlerinin önünü açıyor. Bu hizmetin kullanıcılar arasında kullanımının yasaklanması bilgi teknolojisi dolandırıcılarının Belarus’ta faaliyet göstermesi karsız hale gelecektir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!