Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beşiktaş Sahte Fan Token’a Karşı Dava Açtı

Beşiktaş, piyasaya süreceği fan tokenların kulübe ait olduğu izlenimini verdiği ve bu şekilde haksız kazanç elde ettiği iddiasıyla bjk-coin.com adlı bir internet sitesine karşı dava açtı. Beşiktaş avukatları, siteye erişimin engellenmesini talep ediyor.

Bu ayın başında yayınladığı duyuruyla taraftarları sahte fan tokenlara karşı uyaran Beşiktaş, bu sefer İstanbul Fikri ve Sinai Haklar Hukuk Mahkemesi’nde bir dava açtı.

Tokenlar Beşiktaş’a ait değil

Beşiktaş markası, Türk Patent ve Marka Kurumu ile Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü tarafından farklı tarihlerde tescil edildi. Açılan davaya göre bjk-coin.com adlı site, piyasaya süreceği fan tokenların Beşiktaş JK’ye ait olduğu izlenimini yarattı ve bunları ön satışa sundu.

Kulüp avukatları, davalının Beşiktaş JK’nin markalarını kullanma hakkı olmamasına rağmen bjk-coin.com aracılığıyla kulübün yerine geçtiğini ve “gerçekdışı Beşiktaş Coinler’i dolar ile ön satışa çıkardığını” belirttiler. Beşiktaş JK adına tescil edilmiş markaların lisans verme yetkisi, yalnızca kulübün kendisinde bulunuyor.

Siteye erişim engeli getirilmesi talep ediliyor

Davada belirtildiği üzere, bu fan tokenları satın alan insanlara bunların “borsalarda onlarca kat değerleneceği” vadedildi. Kulüp avukatları, davalının bu şekilde para toplamasının Beşiktaş JK’nin marka hakkına bir tecavüz olduğunu öne sürdüler.

Marka hakkının ihlal edildiği, haksız rekabet oluşturulduğu ve haksız gelir edildiği iddiasıyla, haksız rekabet sonucu oluşan maddi durumun ortadan kaldırılması ve davalı internet sitesine erişimin engellenmesi talep edildi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!