Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Michael Saylor: Elon Musk ile Bitcoin Madencilik Konseyi Neden Kuruldu?

Microstrategy CEO’su Michael Saylor, Elon Musk’ı madencilerle bir araya getirmesinin ve Bitcoin Madencilik Konseyinin kurulmasının sebebinin, “Bitcoin’in enerji tüketimine ilişkin genel söylemi değiştirmek” olduğunu söyledi.

Kuzey Amerika’daki sekiz madencilik şirketi, birkaç gün önce Microstrategy CEO’su Saylor ve Tesla CEO’su Elon Musk ile bir araya geldi. Consensus 2021 etkinliğinde konuşan Saylor’a göre, görüşmenin ana konularından biri, Bitcoin’in çevre dostu olup olmadığı konusundaki endişelerin nasıl giderilebileceğiydi.

Enerji tüketimiyle ilgili rapor paylaşacaklar

Bu yıl Bitcoin ile araç satışına başlayan Tesla, Bitcoin madencilerinin fosil yakıt tüketimi sebebiyle bu kararını askıya almıştı.

Bu kararın ardından Musk ile buluşan Kuzey Amerikalı madenciler, kendi aralarında Bitcoin blockchaininde yaklaşık %10’luk bir hash oranına sahip. Saylor, Elon Musk’ın bu görüşme hakkında ne düşündüğüyle ilgili şunu söyledi:

“(Musk), madencilerin enerji kullanımıyla ve bu enerjinin kaynağıyla ilgili rapor yayınlamasının, hepimiz için faydalı olacağını düşündü.”

“Sürdürülebilir enerji” kullanımı için çalışılacak

Saylor’ın anlatımına göre Musk’ın toplantı başladıktan sonra söylediği ilk şey, “Bitcoin madenciliği için kullanılan enerjiyi daha şeffaf hale getirmenin bir yolunu bulabilir miyiz?” oldu.

Toplantıya katılan şirketlerden biri olan Galaxy Digital’ın Madencilik Müdürü Amanda Fabiano, dün şunları söyledi:

“Bitcoin’in enerji tüketimi, şeffaf olduğu için kolayca eleştirilerin hedefi olabiliyor. Ama eleştirenler, enerji kaynaklarının dağılımını göremiyorlar. Bitcoin’in karbon salınımı, çoğu sektörden daha düşük ama daha iyi veri (paylaşımına) ihtiyacımız var.

Bitcoin camiasından bazı isimler, başta Saylor ve Musk olmak üzere toplantıya katılan isimleri merkeziyetsizlik ilkesini temel alarak eleştirmiş, bu toplantıyı 2017’deki New York Anlaşmasına benzetmişlerdi.

Saylor, bu iddialarla ilgili şöyle konuştu:

“Elon dahil olmak üzere, o toplantıya katılan herkes merkeziyetsizliğe tutkuyla inanan insanlar. […] (Bitcoin’in enerji tüketimine ilişkin) söylemin, Bitcoin’e ve kripto para sektörüne düşman olan insanlar tarafından şekillendirilmediğinden emin olmamız gerekiyor.”

CoinDesk’in haberine göre Saylor bunlara ek olarak, Musk ile Bitcoin’i kontrol edebilmek için gizli bir toplantı düzenlemiş olsalar, insanları bu toplantı hakkında bilgilendirmeyeceklerini belirtti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!