Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Manchester City Taraftar Tokenı Yaklaşık 2 Kat Değerlendi

Manchester City’nin kendi taraftar tokenı CITY, 25 Mayıs günü Türkiye saatiyle 14:00’te kripto para borsası Chiliz’de listelendi. CITY’nin değeri, ilk işlem gününü geride bıraktıktan sonra neredeyse 2 kat büyüdü.

Blockchain şirketi Socios.com, Manchester City ile ortaklık kurduğunu ve kulüp için bir token çıkaracağını 19 Mart’ta duyurmuştu. Fan tokenlar, taraftarlara VIP ödüller kazanma, kulüp promosyonlarından faydalanma, kulüple ilgili bazı konularda oy kullanma gibi imkanlar sunuyor.

Değeri 50 CHZ olarak açıklanmıştı

Yatırımcılar, 25 Mayıs itibarıyla Chiliz’deki CITY/CHZ paritesi üstünden alım-satım yapabiliyorlar. Şirket, 22 Mart’ta yayınladığı bir duyuruda LOCK-BM tokenlarının CITY’ye dönüşeceğini ve her bir CITY tokenın, 50 CHZ değerinde olacağını açıklamıştı.

Borsadaki veriler, CITY/CHZ paritesinin 10 CHZ’den açılış yaptığını gösterse de şirket, sosyal medyadan yaptığı açıklamada bunun bir referans fiyatı olduğunu ve bu fiyat belirlenirken, kullanıcıların LOCK-BM aldıkları ortalama fiyatın (2,40 dolar) baz alındığını açıkladı.

Bir günde neredeyse 2 kat değerlendi

Yazım sırasındaki verilere göre CITY, borsada 87,49 dolardan alınıp-satılabiliyor. Açılış fiyatı 50 CHZ olarak kabul edilecek olursa, bu CITY fiyatında %70’den fazla bir yükselişe işaret ediyor. Borsadaki CITY/CHZ tahtasının 24 saatlik hacmi, 17.4 milyon dolar olarak ölçülüyor.

maanchester-city-token

Socios.com, ilerleyen günlerde tüm Cityzen üyelerine birer adet ücretsiz CITY token dağıtacak. Şirket, dün yaptığı açıklamada bu dağıtım sürecinin nasıl işleyeceğiyle ilgili detayların birkaç gün içerisinde e-posta yoluyla duyurulacağını belirtti. CITY’nin toplam arzı, 20 milyon adet olarak açıklandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!