Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray FTX Çöküşünü Yakından İzliyor: Yasal Düzenlemelerin Gerekliliğine Vurgu

Beyaz Saray tarafından yapılan açıklamada Biden yönetiminin FTX çöküşünü yakından takip ettiği belirtildi.

Reuters’ün haberine göre Beyaz Saray Basın Sekreteri Karine Jean-Pierre dün gerçekleşen Beyaz Saray basın brifinginde yaptığı açıklamada, “Yönetim, uygun gözetim olmadan kripto para birimlerinin sıradan Amerikalılara zarar verme riski taşıdığını sürekli olarak savunmuştur” ifadelerine yer verdi.

Kripto paralara daha fazla ve daha katı regülasyonlar getirilmesini savunan Beyaz Saray cephesi, durumu bir an önce kontrol altına almak için çalışmalar yürüttüklerini belirtti:

Biden yönetimi FTX ile ilgili son gelişmelerin farkında ve durumu izlemeye devam edeceğiz. Yönetim sürekli olarak, kripto para birimlerinin uygun şekilde denetlenmemesi halinde sıradan ABD’li vatandaşlara zarar verme riski taşıdıklarını savunuyor. Bu, açıkça izlediğimiz ve önemli bir konu olarak gördüğümüz bir şey. Son haberler bu endişelerin altını daha da çiziyor ve kripto para birimlerinin ihtiyatlı bir şekilde düzenlenmesinin neden gerçekten gerekli olduğunu vurguluyor.

ABD tarafı kripto paralar konusunda regülasyon çalışmalarını devam ettiriyor. Terra (LUNA) çöküşünün ardından FTX üzerinde yaşanan bu gelişmeler görünen o ki gelecekte karşımıza çıkacak olası yasayı daha da katı ve kapsamlı hale getirmeye zorlayacak.

ABD Başkanı Joe Biden, bu yılın başlarında devlet kurumlarını kripto endüstrisini düzenlemek için kapsamlı bir çalışmaya zorlayan idari emir imzalamış ve çalışmaların hızlandırılmasını talep etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!