Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Beyaz Saray Kripto Paraları Takip Ediyor

Beyaz Saray’ın gelenekselleşmiş basın toplantısında Trump’ın Basın Sekreteri, Beyaz Saray’ın kripto paraları takip ettiğini belirtti. Konuşmada ABD İç Güvenlik Bakanlığının da bahsi geçti.

Başkan Trump’ın Twitter gönderileri de dahil olmak üzere pek çok konunun konuşulduğu basın toplantısında bir muhabirin sorusu üzerine kripto paralardan bahsedildi.

Sekretere göre kripto para konusunun bu hafta İç Güvenlik Bakanlığı ile olan bir konuşmada bahsi geçmiş. Kripto paralara yönelik net bir yorum yapılmasa da Beyaz Saray’ın kripto paraların durumundan haberdar olduğu ve kripto paraları takip ettiği açıkça belirtildi. Yayınlanan kopyaya göre:

Muhabir: Başkan bu konuyu, özellikle Bitcoin‘i ve yaşadığı yükselişi takip ediyor mu? Bu konuda bir fikri var mıdır? Kendisi veya genel olarak yönetim bunun yasal olarak düzenlenmesi gereken bir şey olduğunu düşünüyor mu?

Basın sekreteri Sanders: Bu konunun ekibimiz tarafından takip edildiğini biliyorum. Spesifik bilgilendirmeler ve duyurular hakkında şuan sizinle paylaşabileceğim bir şey yok ancak takibe devam etmek isterim. Başkana danışmanlık yapan Tom Bossert’ın İç Güvenlik ekibiyle birlikte hafta başındaki bir toplantıda bu konudan bahsettiğini biliyorum. Bu konuya dikkat ettiğini de biliyorum. Daha detaylı bir şey olduğunda sizi de haberdar ederiz.

Beyaz Saray basın toplantısında bir muhabirin böyle bir soru sorması ve sekreterin böyle bir cevap vermesi Bitcoin’in ne düzeyde tanınırlığa eriştiğinin göstergesi. Hala daha detaylı açıklamalar yapılmasa da Bitcoin’in daha fazla kişi tarafından kabul görmesi ve fiyatının iyice yükselmesi Amerikan hükûmetinin dikkatinden kaçmıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment