Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Global Borsalar Kullanıcı Akınına Dayanamıyor

Bu hafta rekordan rekora koşan Bitcoin fiyatıyla birlikte hem eski hem de yeni yatırımcılar ticaret yapmak adına borsalara koştu. Borsalar ise bu yoğun talebe dayanamadı.

Coinbase ve diğer borsalar son haftalarda işlem hacmi bakımından çok büyük artışlar yaşadılar ve bu durum borsalarda gecikmelere yol açtı.

“Şuanda tüm zamanların en yoğun trafiğini yaşıyoruz. Haziranda gördüğümüz zirvenin 8 katı.”

“Trafiği oluşturanların büyük çoğunluğuna hizmet verebiliyoruz ancak daha yavaş şekilde. Mühendis ekibimiz çalışmaya devam ediyor ve birkaç saat içinde sorun çözülmüş olur.”

Bitcoin ve Ethereum’a gelen yoğun talebi karşılayabilmek adına kapasitesini arttırmak isteyen Coinbase, en sonunda sunucusunda bir bakım planlaması yapmak zorunda kaldı.

Popüler Güney Afrika borsası Luno da kripto para ticaretindeki artan hacmi kaldırmakta zorlandı.

“Hala daha aşırı derecede piyasa hareketliliği yaşıyoruz. Bazı müşteriler performans problemleri yaşayabilir. Gerçekten üzgünüz. Süreç hakkında bilgi vermeye https://luno.statuspage.io/ üstünden devam edeceğiz. “

Bitfinex de bu hafta sunucu bakımı yapan borsalar arasında. Bu bakım ise bir DDoS saldırısına fırsat verdi ve bu da platformdaki işlemlere engel oldu.

“Bitfinex DDoS saldırısı altında. DDoS saldırısı bakımın başlarında başladı ve hala daha devam ediyor.”

Bitstamp de yoğun işlem hacmine dayanamayan borsalar arasındaydı. İşlem miktarındaki artıştan kaynaklanan sorun için kullanıcılardan özür dilendi.

“Performans sorunlarımız çözüldü. Durumu takip etmeye devam edeceğiz. Rahatsızlık için özür dileriz!”

Sunucu Sorunları Fiyatta Değişikliğe Yol Açıyor Mu?

Çarşamba günü 11 bin $ engelini deviren Bitcoin, o günden bu yana düşüş yaşıyor.

Bunun pek çok sebebi olabilir. Bitcoin hazır tüm zamanların rekorunu kırmışken pek çok müşterin,n Bitcoin’lerini paraya çevirmiş olması oldukça doğal.

Bazı yorumcular ise bu düzeltmenin (correction) daha yüksek bir fiyatta başlayacağını tahmin ediyordu. Bu erken düşüşün sebebi, böylesine büyük çaplı borsaların Bitcoin’e olan talebi kaldıramayıp çökmesiyle de alakalı olabilir.

 

 

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment