Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ronnie Moas Bitcoin Fiyat Öngörüsünü 20,000$’a Güncelledi

Kasım ayı ünlü yatırımcı Ronnie Moas için dopdolu geçmişti. 4 Kasım’da Bitcoin’in 2018’in başında 11,000$’ı göreceğini söylemişti. Hafta başında bu rekor kırılmıştı, ama Moas bunun çok önceden farkında olacak ki öngörüsünü 14,000$’a güncellemişti.

Şimdilerdeyse Bitcoin o hedefe doğru emin adımlarla ilerliyor. Bu yüzden Moas aynı ay içinde fiyat öngörüsünü tam 3 kere değiştirmek zorunda kalmıştı. Fiyatın hızlı yükselişindeki en büyük etki Bitcoin’in artık normal düzey kullanıcılar arasında da popüler bir hal alması.

22 ve 23 Kasım’da yayınlanan haberlerimize göz attıysanız Moas’ın Bitcoin’e bir bütün olarak baktığının farkındasınızdır. Yani hardfork’lar sonucu ortaya çıkan Bitcoin türevleri de bu fiyat öngörüsünün içinde. Bitcoin, Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold olarak sıralanabilecek koinler geçtiğimiz haftalarda toplamda 12,740$’ı görmüştü, bu da önceki öngörü olan 14,000$’ı biraz güçsüz göstermiş denilebilir.

20,000$, 14,000$’ın Yerini Aldı

Moas şimdi paraların bir bütün halinde 2018’in başında göreceği fiyatı 20,000$ olarak güncellemiş bulunuyor. Bu öngörü ne kadar geçerli olacak bilinmez, zira üstte de belirttiğimiz gibi Moas Kasım ayında öngörüsünü 3 kere güncellemek zorunda kalmıştı. Kripto para piyasası için 1 ay oldukça uzun bir süre, bu yüzden yeni öngörünün doğru çıkması tahmin edildiğinden bile erken gerçekleşebilir.

Birçok danışman ve yatırımcı, volatilitesi oldukça yüksek bir piyasa olan Bitcoin hakkında çeşitli fiyat analizleri yapmıştı ve yapmaya devam ediyor.

Öngörülerinde biraz daha tutumcu olduğu bilinen Tom Lee, Bitcoin’in 2018’in ortasına kadar %40 büyüyeceğini söylemişti. Bu öngörü söylendiğinde Bitcoin’in %40 büyümesi 11,500$’lık bir fiyata işaret ediyordu. Ancak bu öngörü de hafta başındaki fiyat yükselişiyle birlikte gerçekleşmiş sayılabilir, çünkü fiyat 11,300$’a vurmuştu.

Russia Today’de Keiser Report adlı bir program sunan Max Keiser ise Bitcoin hakkında çok daha agresif öngörülerde bulunmasıyla biliniyor. Keiser kesin bir zaman aralığı vermese de Bitcoin’in eninde sonunda 100,000$ olacağını söylemişti.

Bitcoin Neden bir Bütün Sayılıyor?

Artık hisse senedi marketlerinde verdiği önerilerle efsaneleşen Moas, Bitcoin piyasasının sunduğu potansiyel teknolojik kullanım alanlarından çok, getirebileceği kazanca bakıyor. Son zamanlarda teknolojinin kullanım alanları oldukça sert tartışmalara sebep olmuştu. Bilindiği gibi Bitcoin Cash ve orijinal Bitcoin destekçileri birbirleriyle bir “iç savaş” halinde.

Moas ise kavgacı değil yatırımcı şapkasını takıyor. Ona göre hardfork’lardan önce Bitcoin alarak elde edilen Bitcoin Cash ve Bitcoin Gold, kavga çıkaran bir şey yerine havadan gelen bir para. İşte tam olarak bu yüzden, portföyünün değerini hesaplarken bu üçü bir bütün sayılıyor. Hatta Moas kullandığı stratejiyi diğer bütün kripto para yatırımcılarına önermişti.

Bitcoin Vs. Altın Çıkmazı

2018’deki toplam fiyat öngörümü 14,000$’dan 20,000$’a yükseltmeye karar verdim. (O zamanki verilere göre) Bitcoin’in şimdiki fiyatı 10,720$, ama hardfork’tan çıkan koinler olan Bitcoin Cash, Bitcoin Gold ve Bitcoin Diamond’ı da işin içine katarsak fiyat 12,740$ olarak hesaplanıyor.”

Evet, çoğu insan gibi kaçırmış olabilirsiniz ama artık Bitcoin Diamond isimli bir Bitcoin türevi de mevcut. Hardfork haberini yaptığımızda söylediğimiz gibi, Bitcoin Diamond’un şimdiki hedefi 10,000’inci bloğa ulaşıldığında Proof-of-Work (Emek Kanıtı) protokolünden Proof-of-Stake (Bakiye Kanıtı) protokolüne geçiş yapmak. Moas açıklamasına şöyle devam etti:

3 Temmuz’daki fiyat önerime göre Bitcoin’in bütün fiyatı şu anda %394 daha fazla.”

“Altın şu anda 7 trilyon $’la Bitcoin’in  piyasa değerinin (175 milyar $) neredeyse 40 katı. Bu yüksek değerin geçerli hiçbir sebebi yok. Bitcoin’in 10-15 yıl içinde altının şimdiki piyasa değerine eşit olacağını söylemek mümkün. Dünya üzerinde ne kadar altın var kesin bilemiyoruz. Ancak toplam Bitcoin miktarını en ufak detayına kadar takip edebiliyoruz.”

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment