Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Rekor BNB Yaktı, Ancak BNB Fiyatı Düştü

Popüler kripto para borsası Binance, kendi borsasının koini BNB için her çeyrek sonunda yaptığı ‘koin yakma’ işlemini 12. kez tamamladı. Yakılan BNB’ler hem sayı hem de dolar karşılığı bazında rekor kırarken, buna karşın BNB fiyatı düştü.

Rekor BNB Yakma İşlemi

Binance kripto para borsası, her çeyrek boyunca elde ettiği işlem hacminin bir kısmı ile borsanın kendi kripto parası BNB’yi piyasadan alıyor ve bu aldığı BNB’leri yakarak dolaşımdan çıkarıyor. Şirket, bu sayede koinin arzını azaltıyor.

https://twitter.com/binance/status/1284327163869532166?s=12

BNB yakma işlemlerinin 12.’si sabaha karşı gerçekleşti. 2020 yılının ikinci çeyreği için yapılan yakma işleminde toplamda 3 milyon 477 bin 388 BNB yakıldı. Bu BNB’lerin dolar bazında toplam değeri 60.5 milyon dolar. Bu işlem, bugüne kadar Binance’in yaptığı en büyük koin yakma işlemi olarak kayıtlara geçti.

Yakılan BNB’lerin sayısının rekor kırmasının arkasında da basit bir mantık var. Yılın ikinci çeyreğinin başında, ilk önce Coronavirüs salgını sebebiyle Bitcoin ve tüm kripto paralarda büyük bir düşüş yaşanmıştı ve bu düşüş esnasında borsalarda hacim rekorları kırılmıştı. Devam eden dönemde ise Bitcoin güçlü bir şekilde toparlanarak 10 bin dolara kadar çıkmıştı. Bundan dolayı bu çeyrekte borsalarda çok ciddi bir hacim elde edilmesi pek de sürpriz değil.

Bu işlem sonrasında ise BNB fiyatında yüzde 1.85’lik bir düşüş var. Basın saatine göre BNB fiyatı 17 dolar.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment