Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitcoin’de Sıkıcı Bekleyiş Dönemi Sona Erebilir

Kripto para piyasalarının en büyük kripto para birimi olan Bitcoin, uzunca bir süreden beri 9 bin dolar seviyelerinde işlem görüyor. BTC’de oynaklık giderek azalırken, artık durum birçok yatırımcı için sıkıcı bir hal almaya başladı.

Gün içinde 200 dolarlık bir bant içinde seyretmeye devam eden Bitcoin’de sıkıcı sürecin sonuna ise gelmiş olabiliriz. Teknik analistlerin grafiklerine bakıldığında, BTC’nin yeni bir hareket gerçekleştirebileceğini görüyoruz.

Özellikle Bitcoin’in 8700-8900 doların altına düşmemesi önemli. Yaklaşık 45 gündür dönemsel olarak fiyat düşüşleri yaşayan BTC, her zaman bu seviyelere tutunmayı başardı. Yani, bu seviye BTC için güçlü bir destek halini aldı. Bunun da ‘bullish’ bir durum olduğu söyleniyor.

Ancak direnç tarafında da 10.300 dolar güçlü bir direnç olmaya devam ediyor. 10.300 doları denemesine rağmen aşamayan BTC’nin bu durumunun ise pek hayra alamet olmadığı söyleniyor.

Ayrıca hacimde de çok kötü bir dönem yaşanıyor. Bitcoin hacimleri çok düşük seviyelere geldi. Ancak analistlere göre, BTC’de yeni hareketli bir dönem başlayacak. 9200 doların güçlü bir şekilde geçilmesi ile birlikte yeni bir fiyat artışı rallisi yaşanabilir. Ayrıca piyasa şartlarının da BTC lehine olduğu belirtiliyor. Aynı zamanda kripto para piyasalarının toplam değerinin de bu ralli ile birlikte ciddi bir artış yaşayacağı söyleniyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment