Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance 24 Milyon Dolar Değerinde BNB Token’ı Yaktı

Kripto borsası Binance 12 Temmuz’da yaptığı açıklamada 24 milyon dolar değerinde, toplam 808,888 Binance koini (BNB) yaktığını duyurdu.

100 milyon BNB tokenının yakılması, Kripto borsasının tokenları üç ayda bir yakacağı taahhüdünün bir parçasıydı. BNB whitepaper’ında belirtildiği gibi borsa ekibine ileride yakılmak üzere 80 milyon BNB tahsis edilmişti, bu miktar dolaşımdaki tokenların yüzde kırkı ediyor.

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao Açıklama Yaptı

Binance’in kurucusu Changpeng Zhao: “Bu değişiklikle BNB her üç ayda bir, Binance’in işlem hacmine göre yakılmaya devam edilecek. Fakat Binance ekibi bu seferlik, token tahsisinden vazgeçti.”

“Artık tahsil edilen BNB’lerden almadan Binance ekosistemini inşa etmeyi amaçlıyoruz. Takım önce kendi tokenlarını yakacak. Tokenların tamamı 2,400,000,000 ABD Doları!”

Belirtildiği üzere, borsa 100 milyon BNB’yi dolaşımda tutacak. Şu an, Binance takımı tarafından tutulanlar da dahil olmak üzere 189 milyon BNB tedarikte bulunuyor. Bu da borsanın amacına ulaşmak için 89 milyon token daha yakması gerek demek oluyor. Ekip, 80 milyon BNB’nin yakılacağı ve ardından kalan 9 milyon BNB’nin ise imha edileceğini açıkladı.

Zhao: “Özetlemek gerekirse, orijinal miktardan Binance ekibine kalacak hiçbir BNB olmayacak. Sahip olduğumuz tüm BNB’ler hizmetlerimiz aracılığıyla kazanılıyor ya da kendi paramızla alıyoruz.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment