Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Huobi CEO’sundan Koin Bülteni’ne Özel Açıklamalar: Türkiye Pazarına Girdiğimiz İçin Mutluyuz

Huobi Global CEO’su Livio Weng, Koin Bülteni’ne özel açıklamalar yaptı. Başarılı yönetici, yaptığı açıklamada Türkiye pazarına girdikleri için mutlu olduklarını ifade etti. İşte, röportajın tamamı:

Koin Bülteni: Türkiye pazarına artık giriş yapmış durumdasınız. Ülkedeki yerel kripto para topluluğu hakkında neler düşünüyorsunuz? Türkiye pazarına açılma kararını size verdiren şey nedir?

Livio Weng: Huobi Global’in ana amacı daha efektif bir süreç ortaya koymak ve tüm enstürmanları herkese erişilebilir kılmak. Yaptığı araştırmalar Türkiye’de kripto para topluluğunun çok ciddi sayılara ulaştığını ortaya koydu. Statista Global’in yaptırdığı araştırmada da her 5 Türk’ten 1’inin kripto para yatırımı yaptığı sonucunu öğrendik.

Biz de Huobi MENA ekibimiz aracılığı ile, Türkiye pazarına hızlı bir giriş yapıp tüm tecrübelerimizi bu pazarda kullanmak istedik. Tüm kaynaklarımız ve birikimimiz ile Türkiye kripto para camiasına hizmet edeceğiz. Amacımız güvenli, profesyonel, güvenilir ve üst seviye borsa hizmeti vermektir. Yaptığımız büyük etkinlikte de zaten topluluğun ne kadar heyecanlı ve hareketli olduğunu gördük. Bu da bizim yapabileceklerimiz ile ilgili bize güç verdi.

KB: OTC trading hizmetlerinde şu anda birinci sırada yer alıyorsunuz. Bu durum, aslında kurumsal yatırımcıların da kripto para sektörüne iyiden iyiye girdiği anlamına mı geliyor?

LW: Bu sene yaşanan fiyat artışının kurumsal yatırımcılar tarafından tetiklendiğini iddia eden birçok teori ortaya atıldı ve Huobi olarak biz, kurumsal yatırımcıların her geçen gün biraz daha fazla oranda piyasaya girmeye başladığını gördük. 27 Haziran’da yaşanan artış sürecinde ise Huobi Global ve Huobi DM olarak 21 milyar dolarlık bir hacim elde ettik ki bu bir rekordu. Bana göre, bunlar sadece başlangıç.

Birçok kurumsal yatırımcı, bu sektöre henüz yeni ve tabiri caizse daha suya alışmaya çalışıyorlar. Bizim yaptığımız saptamalardan birisi de, bu yatırımcılar regüle olmayan piyasalara girme konusunda ciddi tereddütlere sahipler ki bu da kripto para dünyası için büyük bir sorun. Bizler bu durumun gelecekte değişmesini bekliyoruz. Regülasyonların yayılmaya başlaması bizler için güzel bir gelişme. Biz de bu noktada Huobi olarak payımıza düşeni yapıyoruz. Örneğin son olarak OTC masamızı açtık ve bunu kurumsal yatırımcılara sunduk. Bu masanın Cebelitarık tarafından lisansa aldığını da söylemeliyim.

Bence 2019’un sonları ve 2020 yılının geneli, bizim kurumsal yatırımcıları daha net bir şekilde vitrinde göreceğimiz yıllar olacak.

KB: Fast Track adlı bir mekanizmanız var. Bu listeleme ve oylama yöntemi ile ilgili olarak ne söylemek istersiniz? Sizce neden diğer kripto para borsaları da benzer bir strateji gütmeli?

LW: 2019 yılının Haziran ayında Huobi Fast Track’i duyurduk. Bu sayede koin listeleme süreçlerinde daha kaliteli projeleri seçmeyi amaöladık. Gerçek manada başarılı olan ve bizim aracılığımız ile daha geniş kitlelere ulaşması muhtmel projeleri belirleyerek onlara yardım etme amacını taşıyoruz. Bu noktada aday olan her projenin ise Huobi SMART Chain 2.0 değerlendirme metodundan geçmesi gerekiyor. Bu da Fast Track’i diğerlerinden ayıran bir metod.

Kullanıcılarımız hangi tokenin listeleneceği için oy kullanırken, Huobi Token’i (HT) kullanıyorlar. Kazanan proje için oy atan kullanıcılar da oy esnasında kullandıkları HT’lerden bir kısmını piyasa şartlarının yüzde 50 daha ucuzuna alıyor.

Haziran başındaki ilk Fast Track turunda 3452 kullanıcımız oy kullandı ve 15 milyon HT’ye denk oylar ile ATP koini listelendi. ATP tokenlerini de bu kullanıcılar daha sonra yüzde 73 daha ucuza aldı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment