Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Çin Polisi Yasadışı Madencilik Yapan 22 Kişiyi Tutukladı

12 Temmuz’da yerel basında çıkan haberlere göre Çin polisi, yasadışı kripto para madenciliği yaparak 3 milyon dolar değerinde enerji kaybı yaşanmasına neden olduğu iddia edilen 22 şüpheliyi tutukladı.

Çin doğusundaki Jiangsu polisinin 4 bin donanım birimini ele geçirdi. İddialar göre donanımların ele geçirildiği toplam 9 fabrikada yasa dışı bitcoin ve diğer kripto para madenciliği yapılıyordu.

Anormal Enerji Tüketimi Madencileri Ele Verdi

Yayınlanan haberde Jiangsu polisi, yerel bir elektrik şirketinin elektrik tüketiminde fark ettikleri anormal artış sebebiyle soruşturma başlattığı belirtildi. Nerdeyse iki ay süren soruşturmanın ardından Jiangsu polisi olayla ilgisi olduğu iddia edilen bir grup suçluyu tespit etti.

Jiangsu-Zhenjiang merkezli elektrik tedarik şirketi her madencilik birimin günlük 25 ila 50 kilovat saatlik elektrik kullandığını ve suçluların şirkete 20 milyon Çin Yuan’ı yani 2.91 milyon dolar zarara uğrattıkları belirtildi.

Çin’in 2017 yılında getirdiği bitcoin ticaret yasağına rağmen, küresel çapta yıllık olarak üretilen kripto para birimlerinin %70’inin Çin’den çıktığı bilinmekte. Birçok bitcoin maden havuzu ucuz Elektirik giderleri nedeniyle Çin’de bulunuyor. Ayrıca Çin dünyanın en büyük kripto madenciliği donanımı üreticisi olan Bitmain’e de ev sahipliği yapıyor.

Haziran ayının başlarında Çin polis teşkilatı, bitcoin madenciliğinde kullanılmak üzere çalınan petrolün peşine düşmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment