Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance 30 Milyon Dolarlık BNB Yaktı, BNB Fiyatları Düştü

Dünya’nın en popüler kripto para borsalarından biri olarak bilinen Binance, borsa içi alım satımlarda kullanıldığı takdirde indirim avantajı yakalatan Binance Coin’lerinin bir kısmını dün itibariyle  yaktı.

30 Milyon Dolarlık Koin Yakıldı

Gün içinde Binance ekibinden yapılan yazılı açıklamada, rutin olarak her 3 ayda bir gerçekleştirilen koin yakma işleminin sonuçları, müşteriler ile paylaşıldı. Açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

”Sevgili Binance kullanıcıları, whitepaperımızda da belirttiğimiz üzere toplam 2 milyon 220 bin 314 BNB’yi yakmış bulunuyoruz. Tüm destekleriniz için teşekkür ederiz.”

Koinin yakıldığı haberinin duyulmasından dakikalar sonra, dedikoduyu alıp haberi satma prensibi ile hareket eden birçok yatırımcı; ellerindeki BNB’leri satmaya çalışınca, BNB fiyatlarında çok ciddi bir düşüş yaşandı. Bitcoin karşısında yüzde 9’luk bir değer kaybı yaşayan BNB, dolar bazında ise yüzde 2 değer kaybetti.

Birçok piyasa otoritesi, bu düşüşün geçici olduğunu ve BNB’nin bu hafta içi tekrar yükseliş trendine girmesinin olası olduğunu belirtirken, Binance; bu hamle ile 3. kez koin yakmış oldu.

Şirketin whitepaperında şu ifadeler yer alıyordu:

”Her 3 ayda bir, elde ettiğimiz karın yüzde 20’si ile BNB alıp onları yakacağız. Bunu, toplamda 100 milyon dolarlık BNB satın alana dek yapmaya devam edeceğiz. Tüm bu işlemlerin gerekli bildirimleri tarafınıza yapılacak. Son tahlilde, 100 milyon dolarlık BNB yakıp, 100 milyon dolarlık BNB bırakacağız.”

Binance’in ilk koin yakma işlemi 18 Ekim 2017’de gerçekleşirken, yaklaşık 986 bin BNB yakılmıştı. Daha sonra dün gerçekleşen işlemde 2 milyon 220 bin 314 BNB’nin yakıldığı  belirtilirken, üçüncü koin yakma işleminde ise, borsadaki kullanıcı sayısının her geçen gün artması ve buna bağlı olarak BNB kullanımının giderek yaygınlaşması nedeniyle çok daha fazla BNB’nin yakılacağı  belirtiliyor.

Eğer yatırım perspektifinden işe bakılacak olursa, Binance Coin’in yatırımcılarına çok açıkça sınırları çizilmiş bir kar vaad ettiği görülüyor. Ethereum Blockchain’i üzerinden işlem gören ERC20 uyumlu tokenler, Binance’de BNB kullanılarak işleme girdiğinde yaklaşık yüzde 50 komisyon indirimi sağlanıyor. Rakamın hep bu şekilde kalmayacağı ve şirket büyüdükçe indirim miktarının da düşeceği, gelen bilgiler arasında.

Ayrıca, Binance ekibinin durmaya niyeti yok. Şirket; kendi merkezi olmayan kripto para borsasının yakın zamanda hizmete sunmak için çalışmalara tam gaz devam ederken, bu borsanın kuruluşu ile birlikte BNB’nin kullanım alanının daha da genişleyeceği ve hatta direkt olarak dolarla takas edilebileceği bile belirtiliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment