Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Samsung, Global Tedarik Sisteminin Kontrolü İçin Blockchain’e Yönelecek

Elektronik üretim devi Samsung’un ürün gönderimini sağlayan Global tedarik sisteminin daha iyi kontrol edilebilmesi ve yönetilmesi için, Blockchain temelli bir platform geliştirmeyi planladığı belirtildi.

Dünyanın en büyük akıılı telefon üreticisi olan Samsung’un böylesi bir sisteme geçmeyi düşünmesi, Blockchain camiasında sevinçle karşılanırken, Blockchain tabanlı bir defter ile tüm sistemi kontrol altına almayı uman yetkililerin, bu yönde çalışmalara hız verdiği belirtildi.

Samsung’un alt bir şirketi olan Samsung SDS’de Blockchain şefi olarak görev yapan Song Kwang-Woo, yaptığı açıklama ile Blockchain tabanlı bir sistemin, şirketin buradaki gider kaleminde yüzde 20’lik bir indirim yaşatacağını düşündüklerini belirtti.

Samsung’un aynı zamanda Samsung Electronics ile de sıkı bir çalışma içinde olduğunu belirten Kwang-Woo, bu sayede Blockhain sisteminin bu kadar büyük bir çapta ilk kez kendini göstereceğini söyledi.

Samsung SDS, daha önce de Blockchain teknolojisine yaptığı yatırımlar ile biliniyor. Özellikle elektronik cihazların dünyanın dört bir yanına dağıtımı konusunda yaptığı Blockchain tabanlı girişimler ile adından sıkça söz ettiren kurum, son olarak Güney Kore’deki bu endüstri için tasarladığı bir projenin 7 aylık test sürecini başarı ile tamamlamıştı.

Blockchain’in şirketin dijital dönüşümü için anahtar bir rol üstlendiğini söyleyen Song Kwang – Woo, üretim endüstrisinde de Blockchain’in çok büyük bir yer tutacağına inandıklarını ifade etti.

Samsung SDS’nin 2018 yılı için yaklaşık 488 bin ton hava yolu kargosu ve 1.5 milyon ünite ürünü taşıması bekleniyor. Tüm bu kargolarda gidecek ürünler arasında şirketin adeta gözü gibi titrediği akıllı telefon serisi Galaxy’nin son ürünü Galaxy S9 ve Note 9, aynı zamanda da Apple’ın İPhoneX’i tarafından kullanılan OLED sistemi teknolojilerinin de yer alacağı biliniyor.

Blockchain tabanlı bir sisteme geçerek hem enerjiden hem de zamandan kar etmek isteyen Samsung’un bu konudaki çalışmalara hız vereceği de gelen haberler arasında.

Blockchain İşe Yaramaya Devam Ediyor

Samsung Electronics’in Blockchain tabanlı işe giriş yapacağı bilgisinin verilmesine rağmen, konuyla ilgili daha fazla detay, şu aşamada paylaşılmasa da Samsung SDS’nin daha önce Nexledger adı verdiği ve girişimler ve firmalar için kullanıma açtığı sistem, bir yıldır işlem görüyor.

2017 Mayıs ayında Samsung SDS tarafından yapılan ve Kore’nin kargoculuk endüstrisinde takip ve yönetimi kolaylaştıran sistem; Kore’de geniş bir katılım sonucu tamamlanırken, IBM ve Hyundai gibi dev firmalar; bu sistemi kullanmaya hazırlanıyor.

Yine Ethereum Tabanlı Girişimler listesinde de yer alan Samsung SDS, sistemi başarı ile test etmiş ve gönderimden ulaşıma ve ihtiyaca kadar birçok şeyi tek seferde takip etme şansını, potansiyel müşterilerine sunmuştu. Samsung SDS’nin bu sisteminin; 2018 yılı ve sonrasında Kore’deki tüm büyük gönderimler için kullanılması hedefleniyor.

Aynı zamanda sadece büyük şirketler de değil, Seoul Belediyesi de, Samsung SDS’ye şehir içindeki gönderim faaliyetlerini takip etmelerini sağlayacak bir Blockchain tabanlı sistem geliştirmesi yönünde destekte bulunmuştu. Seoul yönetimi, bu sayede hem zamandan hem de enerjiden tasarruf ederek, şeffaflığı arttırmayı planlıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment