Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Saldırıya Uğradı, 40 Milyon Dolarlık BTC Çalındı

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance yeni bir saldırıya uğradı ve toplamda 7 bin adet Bitcoin kaybetti.

Kripto para sektörünün önde gelen isimlerinden Binance geçtiğimiz gün geç saatlerde bir hack saldırısına uğradı. Bu saldırının detaylarını Cointelegraph ile paylaşan Binance, saldırı sonucunda 7 bin adet Bitcoin’in çalındığını açıkladı.

Hackerlar uzun süre birbirinden farklı virüsler hazırlayarak borsaya saldırmaya çalıştılar. Binance’in açıklamalarına göre borsaya saldıran kişiler olabildiğince fazla miktarda 2FA kodu alabilmek için çeşitli taktikler denediler.

Borsanın açıklamalarına göre saldırı sırasında yalnızca bir adet işlem etkilendi ve bunun sonucunda 7 bin adet Bitcoin çalındı. Dolayısıyla bu saldırının toplam değerinin 40 milyon dolar düzeyinde olduğu düşünülüyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, şirketin sitesinde bir açıklama yaparak bu Bitcoin’lerin şirketin sıcak cüzdanından çalındığını, şirketin bu cüzdanlarda toplam rezervin yalnızca yüzde 2’lik kısmını tuttuğunu belirtti. Zhao tarafından yapılan açıklamalar Binance’in diğer cüzdanlarına herhangi bir şekilde saldırı yapılmadığını gösteriyor.

Saldırıyı fark eden Binance yetkilileri kısa süre içerisinde para yatırma ve çekme işlemlerini askıya alma kararı verdiler. Zhao tarafından yapılan açıklamalara göre şirket hemen bir güvenlik taramasına başladı ve bu sürecin tamamlanması bir haftayı bulabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment