Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance 500 Milyon Dolarlık Yatırımın Çoğunu Bir Yıl Sonra İade Etti!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından Binance’in yatırım kolu Binance Labs, dış yatırımcılardan aldığı milyonlarca dolar değerinde parayı geri ödedi.

The Block’un konuya aşina 3 kaynağa dayandırdığı haberine göre Binance Labs, yatırım için kullanması beklenen parayı geri ödemeye başladı.

Haziran 2022’de Web3 ve blokzinciri sektörüne yatırım yapmak için dış yatırımcılardan veya veya Sınırlı Ortaklardan (Limited Partners) aldığı 500 milyon dolarlık paranın henüz kullanılmamış 150 milyon dolarını yarısını geçtiğimiz yaz aylarında tek tek geri ödedi. Dış yatırımcılar arasında DST Global Partners ve Breyer Capital gibi önemli isimler yer alıyordu.

Şirket 2022 yılının Haziran ayında web3 ve blockchain şirketlerine yatırım yapmak için 500 milyon dolarlık fon oluşturduğunu duyurmuştu.

Binance Labs’ın dış yatırımcılara neden geri ödeme yaptığı bilinmese de özellikle ABD tarafından artan regülatif baskının en önemli sebeplerden biri olduğu düşünülüyor.

Binance’in fazla karını girişimlere aktarmak için 2018 yılında kurulan Binance Labs geçtiğimiz süreçte düzenleyici kurumlar tarafından etkilenmediğini dile getirmişti. Fakat özellikle 2023 yılında artan baskılar Binance Labs’in özellikle ABD içerisindeki faaliyetlerini büyük oranda azaltmasına neden oldu.

Şirket geçtiğimiz nisan ayında sunulan verilere göre 200‘den fazla projeyi destekledi ve yaptığı yatırımlardan yaklaşık 10 kattan fazla getiri sağladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!