Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Afrika Ülkesinde Yine Yasa Dışı Olarak Gösterildi: Uyarı Geldi!

Afrika ülkesi Nijerya’nın Menkul Kıymetler ve Borsa Komisyonu (SEC), dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in ülkede yasa dışı faaliyet gösterdiğini söyledi.

Nijerya SEC 28 Temmuz tarihinde resmi web sitesi üzerinden yayınladığı bildiride, Binance’in para borsasının Nijerya’da kayıt dışı bir şekilde yasa dışı olarak faaliyet gösterdiğini belirterek yatırımcıları uyardı.

Vatandaşları bu kuruluşa dair dikkatli olmaya çağıran SEC, bu kuruluş aracılığıyla yatırım yapan kullanıcıların kendi risklerini üstlenmiş olacaklarını belirtti. SEC ayrıca bu tür kuruluşlara, Nijerya vatandaşlarına yönelik herhangi bir şekilde reklam ve tanıtım yapmayı durdurmalarını söyledi.

SEC yaptığı bildirinin 9 Haziran tarihinde yayınlanan başka bir bildirinin devamı niteliğinde olduğunu belirtti. Ancak 9 Haziran tarihli bildiride, Binance Nijerya Limited isimli orijinal Binance ile ilişikli olmayan dolandırıcı bir kuruluş ele alınmıştı. Bu bildiride ise Binance’in kendi web sitesinin açıkça belirtilmiş olması kullanıcıların aklında soru işaretleri doğurdu.

Changpeng Zhao’nun (CZ) CEO’luğunu yaptığı ve dünyanın en yüksek hacme sahip kripto para borsası Binance, 18 Haziran tarihinde bu taklitçi kuruluşa bir ihtarname göndermişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!