Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Asya Sorumlusu Kostarev: Türkiye’deki enflasyonu fırsat olarak görüyoruz

Dünyanın en yüksek hacme sahip kripto para borsası Binance, Türkiye’de yükselen enflasyonu bir fırsat olarak kullanmayı hedefliyor.

Binance Asya Sorumlusu Gleb Kostarev Youtube’da katıldığı bir yayın sırasında, Asya piyasasında kripto para sektörü için birçok fırsat bulunduğunu belirtti. Özellikle Türkiye’de vatandaşların kendilerini enflasyondan korumak adına itibari rezerv para birimlerine, değerli metallere ve kriptoya yatırım yaptığını belirten Kostarev bu açıdan Türkiye yatırımlarını arttırmayı planladıklarını belirtti.

Geçtiğimiz temmuz ayında Binance CEO’su Changpeng Zhao ve Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati video konferans yöntemiyle görüşmüş ve Türkiye’de kripto para sektörünün durumu hakkında fikir alışverişinde bulunmuşlardı. Ancak daha sonrasında bu görüşmenin bir likidite kısıtlaması talebine yönelik olabileceği iddiaları gündemde yer aldı.

Uzmanlar finans teknolojisi açısından yenilikçi ve genç bir ülke olan Türkiye’nin kripto para entegrasyonu açısından diğer birçok ülkeye örnek olabileceğini belirtiyor. Genç ve teknoloji ile uyumlu nüfusu ile Türkiye, mobil bankacılık, ödeme sistemleri güvenliği ve finansal araçlara erişim açısından önde gelen ülkelerden biri olarak biliniyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!