Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Ziraat Bankası Eski Genel Müdür Yardımcısı Babuşçu: Binance’ten ayrıcalıklı likidite kanalı isteyen Türkiye olabilir

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, Binance’ten ayrık emir defteri talebinden bulunan ülkenin Türkiye olduğunu iddia etti.

Ziraat Bankası eski Genel Müdür Yardımcısı Prof. Dr. Şenol Babuşçu, 1 Ağustos tarihinde Twitter üzerinden yaptığı paylaşımda Binance’ten ayrık emir defteri talebinde bulunan ülkenin Türkiye olduğunu iddia etti. Prof. Babuşçu, Changpeng Zhao’nun (CZ), Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile görüştükten sadece 4 gün sonra Twitter üzerinden paylaştığı ayrık defter ve parçalı likidite senaryosunun dezavantajlarına yönelik paylaşımını işaret ederek:

Bakan Nebati 27 Temmuz 2022’de sosyal medya hesabı üzerinden yaptığı açıklamada, “Binanace kurucusu Sayın Changpeng Zhao ile video konferans aracılığıyla bir görüşme gerçekleştirdik. Blokzincir ekosistemi, kripto varlıklar konularında değerlendirmeler yaptık.” ifadelerini kullandı. Binance’in kurucusu ve CEO’su Changpeng Zhao 31 Temmuz 2022 tarihinde attığı tweet’te ” bazı ülkeler kendileri için ayrıcalıklı bir likidite kanalı istiyor bunun neden olmayacağını anlattım.” dedi…

Bu ikisi arasında bağlantı kurabilir misiniz?

ifadelerinde bulundu.

Türkiye Cumhuriyeti Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, 27 Temmuz tarihinde resmi Twitter hesabı üzerinden yaptığı paylaşımda, dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao ile video konferans aracılığıyla görüştüklerini ve blockchain ekosistemi ve kripto varlıklar konusunda fikir alışverişinde bulunduklarını belirtti.

Öte yandan Changpeng Zhao, görüşmeden 4 gün sonra, 31 Temmuz tarihinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, bazı ülkelerin ayrık emir defteri talebinde bulunduğunu ancak bu talebin gerçekleştirilmesinin ekosistem aleyhine olacağını ifade etmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!