Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İddia: KPSS Soruları Deep Web Üzerinde Monero (XMR) İle Satışa Sunuldu

Twitter üzerinde dolanan iddialara göre 2022 Kamu Personeli Seçme Sınavı (KPSS) soruları haftalar öncesinden Deep Web üzerinden satışa sunuldu.

Birkaç gündür Türkiye gündemi 2022 KPSS sorularının sınav gerçekleşmeden önce çalınıp, yasa dışı marketler üzerinde satışa sunulduğu iddialarıyla çalkalanıyor. Twitter kullanıcıları tarafından paylaşılan bu görselde soruların 1.000 dolara (yaklaşık 7,3 XMR) satıldığı görülüyor.

Günümüzde bir çok Deep Web yasa dışı marketinin Bitcoin ve Monero (XMR) kripto para birimlerini tercih ettiği göz önüne alınırsa, paylaşılan görseldeki Monero ile ödeme seçeneği iddialarla tutarlılık gösteriyor.

Ayrıca görselde, “president” adlı satıcının ödeme yöntemi olarak Escrow seçeneği eklediği karşımıza çıkıyor. Escrow ile ödeme görselde belirtiği üzere, alıcının parayı ödedikten sonra ücretin direkt olarak satıcıya geçmemesi ve bir havuzda bekletilmesi sistemiyle çalışıyor. Bu sayede alıcı ürününü sağlıklı bir şekilde teslim alana kadar parası güvenli bir havuzda tutuluyor ve karşı tarafın dolandırıcılık ihtimali önemli ölçüde düşürülmüş oluyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!