Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Polygon (MATIC), 1 Milyar 400 Milyon Token Piyasaya Sürdü: Tamamlanınca Ne Olacak?

Son 1 aylık periyotta %82 yükseliş yaşayan Polygon (MATIC), 1 Nisan 2021 tarihinden bu yana 1 milyar 400 milyon token’ın kilidini açtı.

Toplamda 10 milyar arzı bulunan Polygon, en son arzını LUNA çöküşüyle başlayan kripto paraların düşüşünden hemen önce piyasaya sürdü. Polygon’un yerel token’ı MATIC, maksimum arzına bu yılın ekim ayında ulaşacak.

Yaklaşık 1,5 yıllık süreçte açılan token’ların 640 milyonu geliştirici ekibe, 546 milyonu Polygon vakfına ve 200 milyonu ise stake ödüllerine dağıtıldı. Şu anda piyasada 9.726.695,184 token bulunuyor. Son olarak önümüzdeki ekim ayında vakıf için açılacak 273 milyonluk token yer alıyor. Bu durumun ardından enflasyonist bir yapısı kalmayacak olan MATIC’in fiyatında yaşanabilecek artışın daha kolay olması bekleniyor.

Ethereum katman-2 ölçeklendirme platformu Polygon geçtiğimiz haftalarda, dünyanın en büyük medya şirketlerinden The Walt Disney Company’nin web3 teknolojisini temel alan “2022 Disney Accelerator” programına seçilmişti. Bu program ile yükselişe başlayan MATIC, temmuz ayında en çok yükselen altcoinlerden biri oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!