Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Başkanı FTX Benzetmeleri FUD Dedi: Yasal İncelemelerden Memnunuz!

Binance Bölgesel Piyasalar Başkanı Richard Teng, yasal inceleme ve soruşturmaları memnuniyetle karşıladıklarını, FTX benzetmelerinin söylenti ve FUD’dan ibaret olduğunu söyledi.

Singapur’da düzenlenen 2023 Token2049 konferansı öncesinde bir demeç veren Richard Teng, iflas eden kripto para borsası FTX ile Binance özelinde yapılan benzetmelerin hiçbir dayanağı olmadığını ifade etti.

Açıklamasında son dönemdeki düzenleyici incelemelere ve bölgesel zorluklara rağmen iflas eden FTX’e hiçbir şekilde benzemediğini savunurken Binance’in son birkaç yıldır farklı sorunlarla karşılaşmasına rağmen, finansal açıdan güçlü kaldığını vurguladı. Teng, FTX iflasından sonra da FUD’ların bulunduğunu ve insanların Binance ile bağlantı kurduğunu ancak bunun yanlış olduğunu söyledi. Teng ayrıca her Binance yetkilisi gibi varlıkların %100 oranda desteklediğini ifade etti.

Bununla birlikte Binance’in dünyadaki en büyük kripto para borsası olduğunu ve zaman içerisin bu tür karamalara ve regülatif baskılara maruz kalmasının kaçınılmaz olduğunu dile getiren Teng, bu durumu memnuniyetle karşıladıklarını belirtti:

Tüm bu incelemeler Binance’in en büyük borsa olmasından kaynaklanıyor. Düzenleyicilerden gelen incelemeler, medyadan gelen incelemeler ve biz bu incelemeleri memnuniyetle karşılıyoruz.

Rusya özelinde uygulanan yaptırımlara da değinen Teng, şirketin yaptırım uygulanan kuruluşlar ve bireylerle ilgili olarak uluslararası normlara ve standartlara uymaya devam ettiğini belirtti:

Rusya’ya yönelik planlarımız konusunda, son birkaç hafta içinde tüm seçeneklerin masada olduğunu çok net bir şekilde ifade ettik. İleriye dönük olarak söz konusu iştirak için ne yapmamız gerektiğini araştırmaya devam ediyoruz.

Teng ayrıca Avrupa özelinde MiCA mevzuatının sektör için küresel çapta faydalı olabileceğini ifade etti.

Binance CEO’su Changpeng Zhao geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada, Teng’in de değindiği problemlere rağmen borsanın herhangi bir likidite problemi yaşamadığını söylemişti.

Binance’in ABD dışındaki tüm bölgesel pazarlarının başkanı olarak atanan Richard Teng’in, Changpeng Zhao (CZ) yerine gelecek yeni CEO olabileceği öne sürülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!