Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, Binance Coin’in Whitepaper’ında Sessiz Sedasız Bir Değişime Gitti!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance‘nin platform token’i Binance Coin (BNB), yakın zamanda whitepaper’ında sessiz sedasız bir değişiklikle gündeme geldi.

8 Şubat tarihinde Internet Archive Wayback Machine isimli internet üzerindeki eski kayıtları görmeyi sağlayan platformun elindeki verilere göre, Binance Coin’in whitepaper’ındaki yılın her çeyreğinde belirli miktarda BNB yakılacağı kısmında revizyon gerçekleştirildi.

Eski versiyonda yer alan ”Tekrar satın alma planı” başlığındaki bilgilere göre, Binance yılın her çeyreğinde elde ettiği kazancın yüzde 20’sini kullanarak BNB satın alacağını ve bunu 100 milyon BNB’nin yüzde 50’sini satın alıp yakana kadar sürdüreceğini taahhüt etmekteydi.

Binance yeni whitepaper versiyonunda ”Tekrar satın alma planı” başlığını, ”Yakma” başlığı ile değiştirdi. Yeni başlık altında yine yılın her çeyreğinde BNB satın alınıp yakılacağını belirten Binance, tek değişiklik olarak elde edilen tüm kazancın değil, kendi kripto para – kripto para platformundaki ticari hacme dayalı olarak BNB satın alıp yakacağını açıkladı.

Binance’s older white paper version vs. updated version
Binance’nin eski whitepaper’ı (solda) ve yeni whitepaper’ı (sağda)

Whitepaper içerisinde yapılan değişikliğe rağmen basın saatine göre borsanın internet sitesinde hala eski yazı durmakta. Binance’nin sözcüsü konu hakkında The Block Crypto kaynağına yaptığı açıklamada borsanın hala kazancının %20’sini yakacağını ifade etti. Binance CEO’su Changpeng Zhao da The Block’a verdiği demeçte artık hiçbir BNB’nin geri alınmayacağını, ancak bunun yerine direkt olarak token’in yakılacağını açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment