Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Bitcoin Cash Hard Fork’unu Listeliyor

Binance, Bitcoin Cash hard forkunun tamamlandığını duyurdu. Duyuruda, söz konusu BCH hard forkunun 661648 blok yüksekliğinde olduğu ve 18 Kasım’da listeleneceği açıklandı.

Binance, 3 Kasım tarihli bir duyuruda Bitcoin Cash üzerinde bir zincir bölünmesi sırasında hard fork oluşmasının beklendiğini söylemişti. Söz konusu zincir bölünmesinin Bitcoin Cash ABC (BCHA) ve Bitcoin Cash Node (BCHN) arasında gerçekleşeceği belirtilmişti. Bugün yapılan açıklamada hard forkun tamamlandığı ve BCHA ile BCHN arasında zincir bölünmesi meydana geldiği duyuruldu.

Hard fork sırasında kullanıcıların güvenliğini sağlamak isteyen Binance, borsadaki BCH işlemlerini 15 Kasım 2020 tarihi saat 10:00’a (UTC) kadar durdurduğunu da söylemişti. BCHA hard forkunun ortaya çıkmasıyla birlikte ise işlemlerin yeniden başlatılmış olduğu belirtildi.

Binance Bitcoin Cash ABC’yi inovasyon bölgesinde listeleyecek

Binance, oluşan yeni hard forku innovation zone (inovasyon bölgesi) üzerinde BCHA/BUSD paritesi şeklinde listeleyeceğini açıkladı. Binance’in verdiği bilgilere göre, innovation zone kullanıcıların yenilikçi olan, yüksek volatiliteye sahip ve daha riskli tokenlarla işlem yapabilmelerine olanak sağlayan bir işlem bölgesidir.

Listeleme işlemi 18 Kasım saat 11:00’de (UTC) gerçekleşecek. Bununla birlikte, BCHA para yatırma ve çekme işlemlerinin bir süreliğine askıya aldığı hatırlatıldı. Askıya almalarının nedeni olarak ise BCHA’nın istikrarlı ve güvenli olup olmadığını test etmek gösterildi. Ayrıca, listeleme ücretinin 0 BNB olduğu da açıklamalar arasında bulunuyor.

Kullanıcılar yeni hard forka nasıl erişecek?

Binance, Bitcoin Cash ABC üzerinden ortaya çıkan hard forkun tüm Binance kullanıcılarına 15 Kasım saat 12:00 itibarıyla BCH bakiyelerinin snapshotu baz alınarak dağıtıldığını ifade etti. 1 BCHA ise 1 Bitcoin Cash’e eşit olacak şekilde işleme alındı. Kullanıcılar, kontrol panelinde bulunan “dağıtım geçmişi” sekmesinden sahip oldukları BCHA’lara erişebilecekler.

Son olarak Binance, BCHA’nın yeni olduğunu, bu nedenle yüksek volatiliteye maruz kalacağını söyleyerek kullanıcıları uyardı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!