Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kripto Para Saadet Zinciri Zanlısından Filmleri Aratmayacak Kaçış

Kripto para madenciliği ile bağlantılı iki farklı saadet zinciri ile bağlantısından dolayı aranan adam Hollywood filmlerini aratmayacak bir kovalamaca ile yakalandı. Elde ettiği fonlar ile kripto para madenciliği yaptığını söyleyen dolandırıcı FBI’dan bir deniz scooterı ile kaçmaya çalıştı. 

İki kripto para madenciliği ile ilgili saadet zinciri şirketini işletmek ile suçlanan adam, önce kamyoneti sonra da “deniz scooterı” ile kaçmaya çalıştı. FBI ajanları tarafından dolandırıcılık ve kara para aklama gibi suçlamalar sebebi ile aranan 44 yaşındaki Matthew Piercey, aksiyon filmlerini aratmayacak kaçma girişiminde başarısız oldu ve yakalandı.

Yalnızca varlıklı yatırımcıları hedef aldı

Sacramento Bee tarafından aktarılan habere göre, Matthew Piercey 2015’ten bu yana yatırımcılarını tahmini olarak 35 milyon dolar dolandıran iki sahte yatırım şirketi işletiyordu. Piercey tarafından kurulan Family Wealth Legacy LLC ve Zolla Financial LLC firmaları yalnızca varlıklı yatırımcıları hedefliyordu. Her iki yatırım şirketi için de minimum yatırım miktarı 50 bin dolar ile sınırlandırılmıştı.

Yatırım şirketleri tarafından elde edilen fonları kripto para madenciliği, hayat sigortası ve bazı diğer varlıklara yatırıldığı iddia ediliyordu. Fakat şirketlerin kurucusu Matthew Piercey, sır saklama konusundaki yetersiz yeteneklerinden dolayı, faturayı ağır ödedi. Piercey ortaklarından birine aslında ortada bir “yatırım fonu” olmadığını söylediğinde her şey su yüzüne çıkmaya başladı.

Piercey’in maskesi düştü, yalanları ortaya çıktı

Matthew Piercey, boş bir anında ortaklarından birine itiraf ettiği gerçek ile kendi kuyusunu kazdı. Sonrasında Piercey’in aslında kripto para birimleri ile çok az bilgiye sahip olduğu ortaya çıktı. Piercey’nin müşterilerden topladığı fonları yalnızca bir kenarda tutarak lüks yaşamına harcadığı düşünülüyor.

Toplanan fonlardan 8.8 milyon dolarının ise, kazanılan kâr gibi gösterilerek yatırımcılara geri ödendiği de iddialar arasında. FBI tarafından elde edilen verilere göre, 26 milyon dolarlık kalan net paradan geriye çok az bir miktar kaldı. Piercey ve henüz net olarak doğrulanmayan suç ortaklarının paralar ile lüks harcamalar yaptığı ileri sürülüyor. Kalan para ile mağdur yatırımcıların yarısının dahi zararının karşılanamayacağı belirtiliyor.

Hem karada hem suda nefes kesen kovalamaca

Devlet yetkilileri Piercey tarafından yürütülen dolandırıcılıktan haberdar olduklarında onu Kaliforniya’daki evinde yakalamaya karar verdiler. Ancak Piercey, bir saatten uzun bir süre yetkililerden kaçmayı başardı. Piercey tıpkı Hollywood filmlerini aratmayan kaçış senaryosuna önce kamyoneti ile başladı. FBI’dan kamyoneti ile bir süre kovalamaca oynayan Piercey, sonrasında ise dalgıçların suda daha hızlı hareket etmesini sağlayan bir deniz scooterı ile kaçmaya çalıştı.

Piercey, Shasta Gölü’nde su scooterı ile su altında yaklaşık 25 dakika kaldıktan sonra FBI tarafından yakalanarak tutuklandı. Piercey’nin lüks evinin tadilatı ve kredi kartı faturalarını ödemek için yaklaşık 2,5 milyon dolar harcadığı iddia ediliyor.

FBI kripto para ile ilgili bu dolandırıcılık faaliyetinde Piercey’nin suç ortağı olduğu düşünülen Kenneth Winton’ın da yatırımcılardan toplanan 1 milyon dolar ile kendine bir tekne ve ev satın aldığı öne sürülüyor. Piercey’nin suçlu bulunması halinde ömür boyu hapse çarptırılabileceği öngörülüyor. Suça karışmış olması muhtemel diğer kişiler ile ilgili henüz net bir açıklama yapılmadı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!