Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bitstamp Borsası, İki Dev Bankanın Yardımı İçin Mahkemeye Başvurdu

Bitstamp borsası, CNG Processing ile sürmekte olan anlaşmazlık konusunda Citibank ve Bank of America’yı sürece davet etmek için mahkemeye başvurdu. CNG Processing’in bu iki bankayla ilgili iddiasını destekleyen bir belge öne sürmemesi nedeniyle böyle bir başvuru yapıldığı ifade edildi.

Kripto para borsası Bitstamp, borsada gerçekleştirilen para transfer işlemlerinin kolaylaştırılması için Danimarka’da bulunan CNG Processing şirketiyle anlaşmıştı. Aralarında anlaşmazlık yaşandığı bildirilen iki şirket, teminat ödemesi konusunda çıkmaza girdi ve Bitstamp olayı çözümlemek adına Citibank ve Bank of America’nın konuya dahil olması için mahkemeye başvurdu.

İki şirket arasında neden anlaşmazlık yaşandı?

Bitstamp borsası, lokal ve uluslararası ödemelerin transferi için CNG Processing şirketiyle çalışmaya başlamıştı. Fakat aktarılanlara göre, Bitstamp CNG Processing’i sözleşme şartlarını ihlal etmekle suçluyor. Bitstamp’e göre şirket, ABD’de açılan hesapların işlemlerini geciktirdiğini, aynı zamanda para yatırma ve çekme prosedürlerinde işlem limiti koyduğunu öne sürdü. Bu nedenle iki şirket arasında anlaşmazlık çıktı.

Gelişmelerin ardından Bitstamp’in CNG Processing ile olan sözleşmeyi feshettiği öğrenildi. Ayrıca Bitstamp’n şirketten toplamda 2.7 milyon dolarlık depozito iadesi talep ettiği bildirildi. The Block Crypto’da paylaşılan bilgilere göre, Bitstamp’in avukatları CNG’nin söz konusu depozitoyu ödemeyi reddettiğini söyledi. CNG Processing’in bu duruma yanıt olarak Citibank ve Bank of America’da bulunan hesapların dondurulduğunu, bu nedenle ödeme yapamadıklarını söylediği öğrenildi.

Mahkeme belgesinde belirtilenlere göre, CNG Processing Bitstamp’e ödemesi gereken teminat tutarını Citibank ve Bank of America hesaplarından çekemediğini öne sürerek ödeme işlemini reddetmiş. Bitstamp ise CNG Processing’in bu bankalardan alınmış herhangi bir yasal belgeyi göstermeden böyle bir iddiada bulunduğunu, bu durumu açıklığa kavuşturmak adına her iki bankadan dondurulduğu iddia edilen hesaplarla ilgili bilgi talep ettikleri yazıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!