Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

DappRadar’dan Ethereum DApps Kullanıcı Sayısı Raporu Geldi

DappRadar, son 30 günde merkeziyetsiz ve Ethereum destekli uygulamaların (Dapps) 1 milyonun üzerinde aktif kullanıcıya sahip olduğunu gösterdi. Sıralamaya giren 6 dApp’in DeFi ve borsa kategorisinde olduğu, diğer dördünün ise pazar yeri, oyun gibi kategorilerde bulunduğu ifade edildi.

Analiz şirketi DappRadar, Ethereum destekli dApps kategorisinde ilk 10’a giren uygulamaların kullanıcı sayılarının 1 milyonu aştığını rapor etti. Günlük aktif cüzdanların %94’ünden fazlasının DeFi ve borsa dapp’lerine ait olduğunu ve son 30 gün içerisinde aktif kullanıcı sayısının 1 milyonu aştığı belirtildi.

Cointelegraph’ın haberinde ise DeFi kullanıcı sayısının kasım ayının ilk 11 gününde %11 oranında artış gösterdiği paylaşıldı. DappRadar’ın raporuna değinen haberde, merkeziyetsiz uygulamaların son 30 gün içerisinde 21 milyar doların üzerinde işlem hacmi gerçekleştirmiş olduğu vurgulandı.

Bu uygulamalar kullanıcı etkinliğinin %90’ını oluşturuyor

Raporda Crypto.com, Uniswap ve Compound üzerinde bulunan kullanıcıların günlük aktif cüzdanların %90‘ını oluşturduğu ifade edildi. Crypto.com’un son 30 günde yaklaşık yarım milyon günlük aktif cüzdanla öne çıktığı görülüyor. Uniswap’in kullanıcı sayısı ise %6’lık bir düşüşle 276 bin oldu. Compound’un kullanıcı sayısı ise %448 artışla 141 bini aştı.

ethereum-dapps

Dördüncü sırada bulunan Forsage uygulaması, 30 bin kullanıcıya sahip. Yüksek risk grubunda bulunan uygulama, 15 milyonluk hacme sahip. Ardından gelen HEX uygulaması da yüksek risk grubunda bulunuyor ve kullanıcı sayısı 20 bin civardında. Oyun kategorisinde bulunan Axie Infinity’nin 14 bin kullanıcısı var. DEFi uygulaması WBTC, 14 bin kullanıcısıyla yükselişini sürdürüyor.

Sekizinci sıradaki Rarible ise pazaryeri uygulaması. Kullanıcı sayısında %16’lık düşüş görülen uygulamanın 10 binin üzerinde kullanıcısı var. Son olarak Synthetix ve dYdX DeFi uygulamaları da listede kendilerine yer bulmayı başaranlardan. Synthetix %0.46’lık gerilemeyle 10.480 kullanıcıya, dYdX ise %395 artışla 9.580 kullanıcıya sahip oldu.

İlk 10 uygulamanın kullanıcı sayısı değişimi

DappRadar, kullanıcıların yoğun olarak DeFi ve borsa uygulamalarına yönelmiş olduğunu aşağıdaki grafikte gösterdi. Raporda, nispeten küçük olduğu söylenen 1 milyon aktif kullanıcı sayısının Ethereum ağı için önemli olabileceği belirtildi. 

ethereum-dapps

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!