Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Artık Grayscale Yönetimi Altında 10.4 Milyar Dolar Var

Kripto para yatırım şirketi Grayscale Investments, yönetimi altındaki varlıkların (AUM) değerini açıkladı: Tam 10.4 milyar dolar. Şirket için aynı değer bir önceki gün 10 milyar doların altındaydı.  

Dijital varlık alanında yatırım devi Grayscale Investments, yönetimi altındaki varlıkların (AUM) değerinin 10 milyar doları geçtiğini açıkladı. Dün şirketin AUM değeri 9.9 milyar dolar olarak duyuruldu. Grayscale, AUM değerini yalnızca 1 günde 500 milyon dolar arttırdı.

Şirket 17 Kasım tarihli şirket durumu güncellemesinden sonra attığı tweet ile yatırımcılara seslendi. Şirket, dijital varlıklar için güvenilir hizmet sağlayıcı ağları ve bilindik yatırım ürünleri aracılığı ile denetlenebilir ve basit bir erişim sunduklarını vurguladı.

Bitcoin fiyat artışının payı büyük

Şirket dün yönetimi altında 500 bin Bitcoin olduğunu açıkladı. Şirketin Bitcoin yatırım ürünü, Grayscale Bitcoin Trust için dün açıklanan AUM değeri 8 milyar 355 milyon dolardı. Bitcoin fiyatının son 24 saatte ciddi oranda artış göstermesi ile bu değer 8 milyar 851 milyona tırmandı.

Grayscale Investments kurucusu ve CEO’su Barry Silbert, Game of Thrones’taki rolü ile tanınan Maisie Williams’ın “Bitcoin almalı mıyım” sorusuna yanıt vermiş ve şirketini tavsiye etmişti. Şirket bugün açıklanan veriler ile alanının liderlerinden biri olduğunu yeniden kanıtlamış, Silbert’ın tavsiyesinin de temellerini bir kez sağlamlaştırılmış oldu.

Yalnızca BTC değil, diğer ürünler de yükselişte

Grayscale yatırım ürünleri arasında yönetim altındaki varlıkların değeri en çok değişim gösterenler Ethereum Classic Trust ve Litecoin Trust oldu. Grayscale Ethereum Classic yatırım ürünü için dün 64.7 milyon dolar olan AUM değeri, güncellenen verilere göre 4.3 milyon dolar artarak 69.6 milyon dolara yükseldi. Litecoin Turst ise düne oranla 5 milyon dolar artış göstererek yönetimi altındaki varlıkların değerini 58 milyon dolara çıkardı.

Şirketin BTC ürününden sonra en çok yatırım alan ürünü Grayscale Ethereum Trust da dün 1 milyar 174 milyon dolar olan AUM değerini, 1 milyar 221 milyona taşımayı başardı. Yönetim altındaki varlıkların değeri; Bitcoin Cash Trust için 46.3 milyon dolar, XRP Trust için 9.8 milyon dolar ve Grayscale Zcash Trust için 11.7 milyon dolar oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!