Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance, 7. Kez BNB Yakma İşlemini Gerçekleştirdi

Dünyanın en önde gelen kripto para borsası olarak da gösterilen Binance, platformun kripto parası Binance Coin (BNB) ile ilgili 7. çeyrek token yakma işlemini tamamladığını duyurdu.

Yapılan basın açıklamasında, white paper’da yazan şeyler doğrultusunda hareket edilerek, toplamda 829 bin 888 adet BNB’nin yakıldığı ifade edildi. Bu token adedinini güncel kurdan değeri ise yaklşık 15.6 milyon dolar ediyor.

Bilindiği gibi, Binance her çeyrek elde edilen net karın yüzde 20’si ile şirket olarak piyasadan BNB satın alıyor ve bu satın aldığı BNB’leri yakıyor. Bu sayede koin arzının kısıtlanması ve yatırımcılar için değerin artması hedefleniyor.

Binance’in bu işleme tokenin toplam sayısı 100 milyon olana dek devam etmesi beklenirken, konuyla ilgili bir açıklama yapan Changpeng Zhao ise, bu işlemin ‘parayı harcamanın en kolay yolu’ olduğunu ifade etti.

Binance bundan bir çeyrek önce yaptığı token yakma işleminde ise 1.6 milyondan fazla adet BNB yakmıştı. O dönemki BNB fiyatı ile bu yakılan toplam miktar 9.4 milyon dolara tekabül ediyordu.

Son dönemde müthiş bir artış yaşayan Binance Coin’in bu işlemden sonra fiyatı ise, bu yazının kaleme alındığı dakikalarda  19,62 dolar. Koin, şu an için binde 22’lik bir düşüş yaşıyor.

Özellikle Binance Launchpad, Binance Chain ve Binance Lite gibi projeler ile kendisine kullanım alanı elde eden BNB, şu anda Coin Market Cap listesine göre en değerli 7. kripto para konumunda yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment