Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance’in BSV’yi Liste Dışı Bırakmasının Ardında Yatan 4 Neden

Kripto para sektörüne dün damga vuran bir olay yaşandı ve Binance, Bitcoin SV’yi borsada çıkardığını duyurdu. Olayın hemen ardından Blockchain.com cüzdanı da BSV desteğini sonlandırdığını açıklarken, Binance özelinde yaşanan bu gelişmeye sebep olan 4 faktörü sizler içni derledik:

Trade Hacimleri

Bitcoin SV’nin Binance’de trade hacminin yetersiz olduğu çok açık. Platformunda yüzlerce farklı alt koin bulunduran şirketin, bu sebeple de BSV’yi liste dışı bırakması, onlara çok bir şey kaybettirmedi.

Self Regülasyon Hamlesi

Sektörde uzun süredir konuşulan self regülasyon süreçlerine Binance, bu hamlesi ile önemli bir katkı yapmış oldu. Kavgalar, tartışmalar, davalar ve yalanlar ile anılan Craig Wright’ın kripto parasını liste dışı bırakan Binance, bu yönüyle de mesaj verme amacını taşıyor olabilir.

Zhao’nun Liderlik Gösterisi

Platformun CEO’su Changpeng Zhao, bu hamlesi ile kripto para sektörüne adeta yol gösterdi. Birçok oluşum, Binance’in ardından BSV’yi liste dışı bırakırken, Zhao da bu sayede kripto para sektöründeki etki alanını arttırmış oldu.

Diğer Borsalara Net Bir Mesaj

Kripto para borsaları arasında en çok bilineni ve en fazla kullanılanı olan Binance, bu tarz tartışmalı bir projeyi liste dışı bırakarak, aslında diğer borsalara da bir mesaj verdi. Bundan sonra BSV’nin yanında duran borsaların, yatırımcıların ve sektörün gözünde itibar kaybına uğrayacağı aşikar ve Binance, aslında bir nevi diğer borsalar üzerinde de baskı yaratmış oldu.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment