Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance BNB’yi Neden Teminat Olarak Kullanmıyor: CEO CZ’den Ders Niteliğinde Açıklamalar

FTX çöküşünün merkezinde yer alan Binance CEO’su Changpeng Zhao (CZ) yaşanan süreçten çıkarılması gereken derslere dair açıklamalarda bulundu.

Kripto para takipçilerinin bildiği gibi son günlerde BinanceFTX arasında yaşanan olaylar marketi büyük bir kaos ortamına sürükledi. Alameda Research’ün bilanço belirsizlikleri ile başlayan süreç, FTX borsasının çöküşüne kadar devam etti. Yaşanan bu olayların merkezinde yer alan Binance CEO’su CZ, süreç içerisinde çıkardığı derslere dair bir tweet paylaştı.

Gönderisinde varlık yönetimi ve kriz anları için likidite bulundurma konularının altını çizen CZ, Binance’in hiçbir zaman BNB’yi teminat olarak kullanmadığını ve kimseye borçlanmadığını ifade ederek açıklamasına şöyle devam etti:

İki büyük ders: 1- Oluşturduğunuz bir token’ı asla teminat olarak kullanmayın. 2- Bir kripto işi yürütüyorsanız borç almayın. Sermayeyi “verimli” kullanmayın. Büyük bir rezerviniz olsun.

FTX’in yaşadığı likidite krizini önceki dönemde Terra’da (LUNA) yaşamıştı. Pozisyonları için yeterli rezervi bulundurmayan ve kriz anında müşterilerin para çekme taleplerine yanıt veremeyen LUNA platformu birçok borsayı etkileyen bir çöküşün başlangıcı olmuştu. CZ’nin de belirttiği gibi gelecek günlerde bu sorunların tekrarlanmaması için kripto para şirketlerinin daha şeffaf ve sürdürülebilir yapılar ile çalışmaları ve varlık yönetimi konusunda özenli olmaları gerekiyor.

Binance bu tür durumlara önlem olarak kurulan Güvenlik Fonu’nun (SAFU) 1 milyar dolar değerinde varlık içerdiğini açıklamıştı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!