Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

FTT, Solana ve Serum (SRM) FTX Çöküşü ile Sert Düştü: SOL Balinası Yüklü Miktarda Tasfiye ile Karşı Karşıya

FTX’in yaşadığı bilanço problemleri sonrasında Binance tarafından satın alınmasıyla birlikte FTX token (FTT), Serum (SRM) ve Solana (SOL) ciddi değer kayıpları yaşadı. Bir Solana (SOL) balinası yüklü miktarda tasfiyeyle karşı karşıya bulunuyor.

Kripto para piyasasında genel bir düşüş hakim olmasına karşı yaşanan kriz ile bağlantılı kripto para birimleri oldukça fazla etkilendi. FTX’in yerel token’ı FTT, son 24 saatlik periyotta %76 düşüş yaşarken Serum (SRM) %41,3, Solana (SOL) ise %36,8 düşüş yaşadı.

FTX bağlantılı bu düşüş birçok kripto para yatırımcısını, özellikle de vadeli işlemler yapan kullanıcıları etkiledi. Yüklü miktarda SOL yatırımı bulunan ve bunlardan 2,45 milyon tanesini teminat olarak göstererek 44 milyon 850 bin USDC borç alan balina, düşüş nedeniyle SOL varlıklarını kaybetme riskiyle karşı karşıya bulunuyor.

Solana’nın FTX ile hiçbir bağlantısı olmamasına rağmen uzun süre boyunca FTX CEO’su Sam Bankman-Fried (SBF) ile anımsanmıştır. Solana yatırımcısı olan SBF, uzun bir süre boyunca Solana’yı desteklemişti. Ayrıca kripto analitik firması Kaiko’nun analistlerinden Riyad Carey, “Alameda’nın tuttuğu yüklü miktarda SOL’ün en kötü senaryoda satılabileceğini” iddia etmişti. Daha öncelerde Alameda’nın bilançosunda 292 milyon dolarlık kilitsiz, 860 milyon dolarlık ise kilitli SOL olduğu belirtilmişti.

Bu sebeple SOL fiyatının ciddi düşüş yaşamış olabileceği düşünülüyor.

Solana ekosisteminde olan bir merkeziyetsiz kripto para borsasının yerel token’ı SRM ise bu durumdan oldukça etkilenen kripto para birimleri arasında yer alıyor. En yüksek seviyesinin %97 aşağısında işlem gören SRM, CoinGecko’nun yaptığı sıralamaya göre en değerli 178. kripto para olarak yer alıyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!