Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Solana’da (SOL) Yüzde 10’luk Düşüş: FTX ve Alameda FTT İçin SOL Satabilir İddiası

En değerli kripto para birimlerinden biri olan Solana (SOL) son 24 saatlik periyotta %12,2 değer kaybı yaşadı. Bu düşüş, akıllara FTX’in satabilme ihtimalini getirdi.

Dünyanın en büyük kripto para borsaları Binance ve FTX arasında yaşanan çekişme dolayısıyla kripto para piyasası etkileniyor. Nerdeyse bütün kripto para birimleri düşüş yaşarken en değerli 100 kripto para içerisinde Solana en çok düşüş yaşayan altcoin oldu.

FTX’in alt şirketlerinden Alameda Research’ün bilançosundaki spekülasyonlardan sonra Binance, elindeki bütün FTX token’ları (FTT) tasfiye etme kararı almıştı. bunun üzerine fiyatı 22 doların altında düşürmek istemeyen FTX tarafının elindeki rezervleri FTT’ye çevirmeye çalıştığı öne sürülmüştü.

Solana ekosistemi ile arasının iyi olduğu bilinen FTX’in, SOL’larını satabileceği iddia ediliyor.

Kripto analitik firması Kaiko’nun analistlerinden Riyad Carey, “Alameda’nın tuttuğu yüklü miktarda SOL’ün en kötü senaryoda satılabileceğini” iddia etti. Daha öncelerde Alameda’nın bilançosunda 292 milyon dolarlık kilitsiz, 860 milyon dolarlık ise kilitli SOL olduğu belirtilmişti.

Geçtiğimiz günlerde Google Cloud ile anlaşma yaparak yükselişe başlayan Solana, bu haberle birlikte kazandığı değeri geri verdi. 24 saatlik periyotta %12,2 değer kaybı yaşayan SOL, CoinGecko verilerine göre artık en değerli kripto paralar arasında ilk 10 sırada yer almıyor. Son günlerde yaşanan Dogecoin (DOGE) ve Polygon (MATIC) yükselişiyle birlikte Solana, 11. sıraya geriledi.

Yazım esnasında SOL, 28,10 dolardan işlem görüyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!