Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’sundan Yapıcı Açıklamalar: FTT’ye Karşılık BNB’leri Var Mı

Dünyanın en büyük kripto para borsası Binance’in elindeki tüm FTT’leri satacağını açıklamasının ardından piyasalarda dönen “savaş başladı” yorumlarına CEO Changpeng Zhao’dan (CZ) cevap geldi.

FTX CEO’su Sam Bankman-Fried’in yönetimi altında bulunan Alameda Research’ün bilançosundaki spekülasyonlardan sonra Binance elindeki bütün FTT’leri tasfiye etme kararı almıştı. Bunun ardından her iki cephe arasında yaşanan atışmalar hem FTT fiyatını hem de genel olarak kripto para piyasalarını etkilemeye yetti.

Topluluk içerisinde yaşanan olaylara dair açıklamalarda bulunan CEO CZ, amacının tartışmalara yol açmak değil şeffaflık olduğunu belirtti. FTT konusunda açık ve şeffaf olmaya çalıştığını ifade eden CZ, transferlerde ve Binance’in işlemlerinde bu şeffaflığı korumak için elinden geleni yaptığını vurguladı ve herkesi “üretme” yoluna davet etti:

Komik memler, medya ve bazı insanlar bunu bir “kavga” olarak nitelendirmeye çalıştı. Hayal kırıklığına uğrattığım için üzgünüm ama enerjimi savaşarak değil inşa ederek harcıyorum. Bugün günümü işimize ve topluluğumuza harcadım. Başkalarının da aynısını yapmasını öneririm. İnşa etmeye geri dönün.

CZ’nin bu gönderisine cevap veren haber ajansı DB, “Alameda’nın pazarın daha fazla etkilenmesini önlemek için OTC pozisyonunu kapatma teklifini kabul etmeyi planlıyor musunuz?” ifadesinde bulundu.

CZ: Onların 580 milyon dolarlık BNB’si var mı ya da alacaklar mı?

DB: Alameda’nın 580 milyon dolarlık BNB almasını ve ardından FTT için takas yapmasını istiyor gibisiniz?

CZ: Böyle bir şey demedim. Bu bir soruydu, taahhüt değil. Serbest piyasada kalacağımızı düşünüyorum. Bugün hala LUNA (LUNC) tutuyoruz.

Hem Binance tarafı hem FTX tarafı yapıcı yaklaşımlarda bulunmaya çabalasa da piyasalar üzerinde yaratılan endişe beraberinde büyük düşüşlere sebebiyet verdi. CoinGecko verilerine göre son 24 saat içerisinde FTX’İn yerel token’ı FTT yaklaşık %30 değer kaybetti. CZ’nin her fırsatta belirttiği gibi eğer FTT olayı bir LUNA krizine evrilirse, kripto para piyasaları yeni kara deliğiyle yüzleşmek zorunda kalabilir.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!