Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Borsası, Malta’da Kurulacak Dünyanın İlk Merkeziyetsiz Bankasını Destekleyecek!

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından olan Binance, söylentilere göre Malta içerisinde kurulacak merkeziyetsiz bir bankayı destekleyen yatırımcılar arasında.

Bloomberg’in Perşembe günü yayımladığı bir habere göre Binance, 133 milyon avro (155 milyon dolar) yatırım öncesi değerlemeye sahip Founders Bank isimli bankanın %5 hissesini satın almış.

Binance’tan yapılan açıklamaya göre Founders Bank blockchain teknolojisi temelli sistemlere sahip olacak ve ‘yasal olarak bağlayıcı’ token’larını piyasaya sürme konusunda  fon toplama platformu Neufund ile ortaklığa imza atacak.

Banka buna ek olarak işlemlerini yasal çerçeve içerisinde yürütebilmek için  AB üyesi Malta’dan lisans almayı da umuyor. Habere göre banka lisans almayı başarırsa, token sahiplerinin söz hakkı olduğu, dünyanın ”ilk merkeziyetsiz ve topluluk tarafından sahip olunan” banka unvanını elde edecek.


Bu yeni haberi Twitter üzerinden veren Binance CEO’su Changpeng Zhao konu hakkında şunları ifade etti:

”Malta artık geleneksel finans ve Blockchain finansının birleşme yeri haline geldi. 3 kısa ay içerisinde çok şey olabilir.”

2017 yılının Temmuz ayında Hong Kong‘da kurulan Binance, Mart ayında Malta içerisinde bir ofis ve itibari para – kripto para borsası açmayı planladığını duyurmuştu. Malta şu sıralar kripto para teknolojisi ve blockchain hakkında kendinden iyi şekilde en çok söz ettiren ülke konumunda. Ülke geçtiğimiz bir kaç hafta içerisinde kripto para ve blockchain ile ilgili üç adet yasayı onaylamıştı.

Buna ek olarak Haziran ayında Binance, Malta Stock Exchange tarafından fintech startup şirketlerini ve girişimcileri desteklemek için başlatılan bir programı desteklediğini de paylaşmıştı. MSX Fintech Accelerator isimli program kripto startup ve girişimlerine gerekli desteği sağlamayı hedefliyor.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment