Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su Yanıtladı: Bitcoin’de Zirve Görüldü mü?

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Bitcoin fiyatının zirveyi görüp görmediği ile ilgili bir açıklama yaptı. Bu konuda bir fikir sahibi olabilmek için Google’daki arama trendlerine bakmak gerektiğini söyleyen Zhao; bu tahmininde haksız olabileceğini söylemeyi ihmal etmedi.

Bitcoin fiyatı 6 Ocak günü 35 bin dolar üstüne çıkarak fiyat rekoru kırdı. Kripto para analisti Joseph Young, bir tweet paylaşıp bitcoin’in hala zirveyi görmemiş olabileceğine dair bir imada bulundu. Bu tahmini birkaç sebeple gerekçelendiren Young’a Binance CEO’su Changpeng Zhao’dan yanıt geldi.

Zirveye dair dikkat edilmesi gereken işaretler

Bitcoin fiyatının zirveyi görüp görmediği, piyasada yaşanabilecek bazı gelişmelere bakılarak anlaşılabilir. Joseph Young’ın tahminlerine göre;

  • Coinbase ile diğer borsalar arasındaki makas kapanır,
  • Grayscale’in büyümesi yavaşlar,
  • Açık pozisyon ve fon oranları rekor kırmaya başlar,
  • Coinbase’ten OTC platformlarına akan sermaye azalır ise bitcoin’in zirveyi gördüğü sonucuna varılabilir. Young, bunlar görülmediği müddetçe “büyük bir düzeltme görülmeyeceğini”düşünüyor.

Binance CEO’su Changpeng Zhao, Young’a bir yanıt vererek bu listeye bir madde daha ekledi. Binance CEO’su, Google’da bitcoin için yapılan aramaların hala yükseldiğini ve henüz rekor düzeye ulaşmadığını hatırlattı. Zhao, bitcoin’in zirveyi gördüğü sonucuna varılabilmesi için önce aramaların rekor kırması gerektiğini düşünüyor.

Dünyada ve Türkiye’de durum ne?

Google Trends verilerine göre dünya genelinde “bitcoin” için yapılan aramalar; hacmen hala Aralık 2017’nin gerisinde. Buna karşılık olarak; “btc/usd” paritesi için yapılan aramalar ise rekor düzeye ulaşmış durumda. Türkiye özelindeki veriler ise “bitcoin” için yapılan aramaların hacim olarak 2017’ye bir hayli yaklaştığını göstermekte.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!