Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

İki Borsa Listeledi, Fiyat Yükseldi: Matic Network (MATIC) Nedir?

Matic Network (MATIC) için bugün iki yeni listeleme duyurusu ile hareketli başladı. Kripto para borsaları Huobi Global ve Gate.io MATIC coini listelediğini açıkladı. Matic fiyatı, son 24 saatte %10’dan fazla artış gösterdi. Peki, Matic Network nedir, MATIC coin hangi borsalarda bulunur?

Matic Network (MATIC), kripto para alanındaki çoğu yorumcu tarafından bu dönemde gerçekleştiği düşünülen altcoin rallisinde yükselmeye başlayan coinlerden biri oldu. MATIC fiyatı, son bir haftada %50’ye yakın artış gösterdi.

matic-network

Altcoin bu performansını iki yeni listeleme duyurusunun etkisi ile son 24 saate de taşımayı başardı. MATIC 1 gün içinde %10’dan fazla değerlenerek, piyasa değerini 133 milyon doların üzerine çıkardı. Matic coin için günlük ticaret hacmi ise 78.7 milyon dolar olarak kaydedildi.

matic-network
MATIC için son 7 gündeki fiyat değişimini gösteren grafik. Kaynak

Matic Network için iki kripto para borsasından listeleme müjdesi

Matic 20’den fazla borsada, toplam 83 paritede listeleniyor. MATIC coini listeleyen platformlar arasında Binance, BitMax ve Uniswap gibi önemli isimler yer alıyor. Bugün yayınlanan bildirilere göre sektörün önemli isimlerinden Huobi Global ve Gate.io da kullanıcıları için Matic işlemlerini başlattığını duyurdu.

Borsa tarafından yayınlanan gönderiye göre, Huobi Global kullanıcıları 6 Aralık günü Türkiye saati ile 10:00’da Matic alım-satım işlemlerine başladılar. Borsa kullanıcıları Matic işlemlerini MATIC/USDT, MATIC/BTC, MATIC/ETH pariteleri üzerinden yürütebilirler. Gate.io borsası ise yine aynı gün Türkiye saati ile 08:30’dan itibaren kullanıcıları için MATIC işlemlerini aktifleştirdi. Gate.io kullanıcıları işlemlerini MATIC/USDT ve MATIC/ETH paritelerinde gerçekleştirebilirler.

Matic Network (MATIC) nedir?

2019 yılında ağ hayatına başlayan Matic Network, Ethereum (ETH) geliştiricilerinin merkeziyetsiz uygulamalar (DApps) geliştirirken yaşadıkları, ölçeklendirme sorununu çözmeyi amaçlayan bir “Layer 2” platformudur. Matic başlangıç aşamasında Binance ve Coinbase gibi önemli kripto para borsalarında da destek alarak, sektörde en hızlı büyüyen DApp platformlarından biri haline geldi.

Matic, blockchain teknolojisinin yaygınlaştırılması ve geniş kitlelerce benimsenmesi için çözümler bulmayı hedefliyor. Bu amaçla ağ güvenliği ve merkeziyetsizlik kavramlarını güçlendirirken, projelerin ölçeklenebilirlik yeteneklerinin de geliştirilmesini sağlar. Matic her türlü merkeziyetsiz uygulamanın büyük hacimdeki işlemleri idare edebilmesini sağlamak için blockchain ekosistemlerine altyapı sağlamayı amaçlamaktadır.

Projenin kendi kripto parası olan MATIC token ise sahiplik kanıtı (Proof-of-Stake) algoritması ile doğrulayıcıların desteği ile çalışır. MATIC coin için maksimum arz 10 milyar olarak belirlenmiştir. Yazım esnasında dolaşımda olan MATIC sayısı ise 4.8 milyardır.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!