Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Bill Miller’dan Bitcoin İçin Zehir Yorumu

Yatırımcı Bill Miller, Warren Buffett’nin “Bitcoin bir fare zehridir.” açıklamasına gönderme yaparak Bitcoin için “fiat paranın zehri” yorumunu yaptı. Miller, yaptığı yorumlarda BTC’nin bir enflasyondan korunma aracı olarak nakit paranın yerini alabileceğini söyledi.

Ünlü yatırımcı Warren Buffett, 2018 yılında Bitcoin için “fare zehri” yorumunu yaptı ve hatta BTC’yi bir kumar aletine benzetti. Yatırımcı Bill Miller, yayınladığı bir makalede Buffett’nin ses getiren yorumuna katıldığını ancak söz konusu farenin fiat para olduğunu dile getirerek “Bitcoin fiat paranın zehridir” dedi. BTC’nin 2020 yılında en iyi performans gösteren varlık olduğunun altını çizen yatırımcı, kripto paranın aralık ayından bu yana %50 oranında yükseldiğini belirtti.

Kurumsal yatırımcılar Bitcoin almaya devam edecek

Bill Miller, Bitcoin’in son bir, üç, beş ve hatta on yıl içinde tüm büyük varlık sınıflarını gölgede bıraktığını söyledi. BTC’nin piyasa değeri üzerine de yorumda bulunan Miller, Bitcoin piyasa değerinin JPMorgan, Berkshire Hathaway gibi büyük şirketleri geçmeyi başardığını söyledi. “Bitcoin henüz erken benimsenme aşamasında olmasına rağmen bu değerlere ulaştı” diyen yatırımcı, kurumsal şirketlerin BTC alımlarına değindi.

Miller; MassMutual, Square, MicroStrategy gibi kurumsal şirketlerin bilançolarında düşüş görmektense ellerindeki paranın bir kısmını BTC’ye yatırmayı tercih ettiklerinden bahsetti. Konuyla ilgili olarak Bill Miller, şunları söyledi:

 “Günlük çıkarılan her yeni 900 BTC’nin neredeyse sadece Paypal ve Square müşterilerinin aldıkları tahmin ediliyor. Tüm bu açılardan baktığımızda, Bitcoin’in altından çok daha fazla avantaj sunan bir dijital altın olarak görülebilir.” 

Ayrıca, Fed’in fiat para yatırımlarının kaybetmesine yönelik bir politika izlediğini ifade eden Miller, enflasyon yükselse de yükselmese de kurumsal şirketlerin Bitcoin almaya devam edeceklerine inandığını dile getirdi.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!