Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Warren Buffett, Şirketinin Yıllık Toplantısında Konuştu: Bitcoin Bir Kumar Aletidir

Duayen yatırımcı Warren Buffett, lider kripto para birimi Bitcoin’i bir kez daha hedef tahtasına koydu. Daha önce Bitcoin’i fare zehrine benzeten Buffett, son olarak şirketi Berkshire Hathaway’in yıllık olağan yatırımcı toplantısı öncesinde basın mensuplarına konuştu ve Bitcoin’i bu sefer de bir kumar aletine benzetti.

Nebraska’da düzenlenen etkinlikte Bitcoin ile ilgili olarak açıklamalar yapan Buffett, oldukça ilginç ifadeler kullandı. Başarılı yatırımcı, şöyle konuştu:

”Bitcoin bir kumar aleti ve bu kumar aletine birçok dolandırıcı bağlı. Henüz bir şey kanıtlamadı ya da bir şey üretmedi. Hatta hiçbir şey yapmıyor, öylece oturuyor. Sanki bir deniz kabuğu gibi. Bana göre yatırım demek bu değil.”

Buffett, daha sonra kripto paraları da ceketindeki bir düğmeye benzetti ve şunları söyledi:

”Ceketimdeki düğmeyi düşünelim. Bunun yerine elimde token denen şey olsun. Ben diyorum ki, bunu size bin dolara öneriyorum, gün sonunda da fiyatı 2 bin dolar yapacağım. Sonra düğmeyi kullanıyorum. Ancak bu düğmenin tek ve çok sınırlı bir kullanımı var.”

Duayen yatırımcı, daha önceleri de Bitcoin’i yılan zehrine benzetmesi ile gündeme bomba gibi düşmüştü. Buffett, Blockchain ile ilgili olarak ise şunları söyledi:

”Blockchain, çok büyük bir alan. Ancak Bitcoin’e ihtiyacı yok. JP Morgan da bildiğiniz gibi kendi kripto parasını çıkardı. Blockchain iyi olabilir ancak biz indirekt bir şekilde işin içinde olacağız. Ben, Blockchain alanına lider olmak istemem.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

1 Comment

  • Buffettsavar
    Posted 04 Mayıs 2019 - 20:23 20:23

    Çükü kalkmadığı için sürekli boş konuşan şu adamı artık haber yapmasanız ?

Leave a comment