Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su: ‘Bu Yıl 6000$’da Kalmaya Çalışan Bitcoin Geçen Yıl 200$’da Kalmaya Çalışıyordu”

Binance‘in CEO’su Changpeng Zhao, yakın zamanda yeni bir röportaj verdi ve kripto para madenciliği, kripto para borsaları hakkında konuştu.

Zhao’ya sorulan sorular arasında özellikle son zamanlarda iyice popüler hale gelmeye başlamış trans-free tarzındaki madencilik modeli de vardı. Trans-free denilen model, bir borsanın kullanıcılardan işlem ücreti kesmesi ancak bu kestiği ücreti daha sonra kullanıcıya borsanın kendi tokenı aracılığıyla iade etmesi anlamına geliyor. Zhao’ya göre trans-free, oldukça zararlı bir model. Ayrıca bu modeli benimsemiş pek çok borsanın işlem hacminde düşüş görülüyor.

Changpeng tıpkı trans-free modeli gibi yine son zamanlarda popüler hale gelmiş sabitkoinler hakkında da konuştu. Changpeng’e göre bu türdeki koinler kripto para sektöründe oldukça önemli bir rol oynuyorlar ve pek çok kişi bu koinlerin potansiyelini tam olarak anlayamıyor.

Dünyanın en büyük kripto para borsası olan Binance’in CEO’su Changpeng, kripto para borsalarındaki ‘sahte’ hacimler hakkında da bazı yorumlar yaptı. Changpeng, günümüzdeki borsalarda wash trading (A kişisinin B kişisinden koin alıp tekrar B kişisine satması) yapıldığını belirtti. Changpeng’e göre bu türdeki işlemler borsanın hacmini arttırmaya yarıyor. Changpeng, bunun büyük bir sorun olduğunu ancak bu sorunu ortadan kaldırmanın bir hayli zor olduğunu vurguladı.

Changpeng’e katıldığı röportajda kripto para piyasasının geleceği hakkında da sorular soruldu. Changpeng, sektördeki konumu nedeniyle çok detaylı bir yorum yapmaktan kaçınsa da şunu söylemeyi ihmal etmedi:

“Bir borsa operatörü olarak fiyatı biraz etkiliyor olabilirim. Ama grafiğe baktığımızda açıkça görüyoruz ki destek düzeyi bu yıl genelinde 6000$’daydı. Bu düzey 2017 yılında 200$’daydı.”

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment