Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Rapor: Blockchain Teknolojisi, Dış Ticaret Alanında Devrim Yapabilir

Avusturya merkezli yapılan bir araştırmada, Blockchain teknolojisinin ülkelerin dış ticaretinde önemli sorunları çözebileceği ve sektöre ciddi bir şeffaflık ve hesap verebilirlik getirebileceği kaydedildi.

Avusturya Dijital ve Ekonomik İlişkiler bakanlığı adına yayınlanan raporda, Blockchain teknolojisi ile ilgili oldukça olumlu ifadeler yer alırken, Bernhard Dachs tarafından kaleme alınan raporda, Blockchain teknolojisinin lojistik ve gönderim işlerini çok daha efektif bir şekilde yapabilmeye olanak tanıyacağı ifade edildi.

Blockchain teknolojisinin aynı zamanda hali hazırda yapılan masraflarda da ciddi bir tasarruf sağlayabileceği belirtilirken, dış ticaret noktasında hem Avusturya’nın hem de diğer ülkelerin Blockchain ile daha iyi bir deneyim yaşayabileceğine vurgu yapıldı.

Avrupa Birliği Dijital Ekonomi ve Toplum endeksine göre 11. sırada yer alan ülke, Blockchain teknolojisine ciddi yatırım yaparak bu sektörde gelecekte lider bir rol edinmenin de hesaplarını yapıyor.

Dachs, raporu ise şöyle özetledi:

”Özellikle otomasyon ve takip edilebilirlik açısından Blockchain ve yapay zeka gibi yeni çıkmakta olan teknolojiler, dış ticarete ciddi katkılar yapabilir. Bu hizmetleri kullanan Avusturya temelli şirketler, masrafları düşürüp süreci daha hızlı ve efektif yöneterek, özellikle de global piyasa içerisinde rakiplerinden bir adım öne çıkabilir.”

Bilindiği üzere geçtiğimiz günlerde IBM ve lojistik devi Maersk, işbirliklerinde genişlemeye gitme kararı almıştı. Blockchain teknolojisi özellikle de lojistik ve ürün tedarik zincirlerinde, oldukça başarılı olabilecek bir teknoloji olarak göze çarpıyor.

 

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment