Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Kuzey Dakota ICO Görev Gücü, 10 Firmaya Soruşturma Başlattı

Dünya çapındaki hükümet kurumları ilk dijital para arzlarını denetleme ve bunları inceleme konusunda baskıyı arttırmaya devam ediyorlar. ABD‘nin Kuzey Dakota eyaletindeki Menkul Kıymetler Komisyonu, bir kaç projenin derhal kapatılmasını emretti. Söz konusu firmalar BitConnect ve ona bağlı şirketler olan Magma Foundation ve Pension Rewards Platform ile ilgili. Listede adı yer alan firmaların hepsi eyalete kayıtlı olmadan ve herhangi bir tescil almadan, ICO yatırımları yapmakla suçlanıyor.

BitConnect Olayının Etkileri Sürüyor

Kripto para topluluğu üyeleri BitConnect olayı ile daha önceden tanışıyor. Bu yatırım şeması küresel çapta yüzlerce yatırımcının milyonlarca dolar kaybetmesine neden olmuştu. BCC isimli token’in bir süre önce ”durdurulması” yüzünden proje artık aktif değil. Kuzey Dakota’nın finansal yetkililerinden Karen Tyler ise, BitConnect’in etkilerini tamamen ortadan kaldırmak için firmaya bağlı kurumlara işlemleri durdurma emri yolladı.

İşlemleri durdurma hamlesinin çok daha önce yapılmış olması gerekmekteydi ancak yine de çok geç kalınmış bir hareket değil. Hükümet yetkililerinin açıklamalarına göre Magma Foundation ve Pension Rewards Platform da şu an SEC’in radarına girmiş durumda.

Kuzey Dakota’nun ICO Görev Gücü ilk olarak 2018 yılının Ağustos ayında Tyhler tarafından kurulmuştu ve şu an kurumun yaptığı ilk hamle de bu oldu. Soruşturma başlatılan firma isimleri basınla paylaşılmadı ancak firmaların BitConnect’e bağlı olduğu bilgisi zaten yeterli bir kanıt.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment