Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ : Paranızı WazirX’ten Çekmelisiniz

Dünyanın en yüksek hacimli kripto para borsası Binance’in CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Hindistanlı kripto para borsası WazirX’le zincir dışı (off chain) işlemleri bir süre daha aktif tutacaklarını belirtti.

Binance’in CEO’su Changpeng Zhao 6 Ağustos tarihinde Twitter üzerinden yaptığı açıklamada, Binance’in WazirX’in sistem kodunun, operasyonlarının ve dağıtımının transferlerini şubat ayında talep ettiğini söyledi. Ancak WaxirX’in bu talepleri reddettiğini dolayısıyla Binance’in WazirX sistemleri üzerinde kontrol sahibi olmadığını, Binance ile iş birliği içerisinde olmadığını ve görünüşe göre Hintli regülatörlerle de iş birliği içerisinde olmadığını belirtti.

Ünlü CEO paylaşımlarında, kullanıcıların WazirX’te bulunan varlıklarını Binance’e aktarmaları gerektiğini belirtti. Ayrıca WazirX cüzdanlarını teknik düzeyde devre dışı bırakabileceklerini ancak kullanıcıların zarar görmesini istemedikleri için yapmadıkları ifade etti.

Binance’in resmi duyuru panosunda 8 Ağustos tarihinde yayınlanan duyuruya göre, Binance 11 Ağustos tarihine kadar WazirX’le zincir dışı fon transferlerini desteklemeye devam edecek.

Hintli kripto para borsası WazirX ofislerine 5 Ağustos tarihinde kara para aklama ve terör finansmanı suçlarını yürütmek süphesiyle polis baskını yapıldıktan hemen sonra sosyal medyada şirketin mülkiyetinin kimde olduğuna dair spekülasyonlar yayıldı. WazirX kurucusu Nischal Shetty, şirketin Binance tarafından satın alındığını iddia etse de bu iddialar Changpeng Zhao tarafından yalanlandı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!