Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Robinhood, Avalanche (AVAX) ve Stellar’ı (XLM) Listelediğini Duyurdu

Dünyaca ünlü yatırım platformu Robinhood, kripto paralara olan ilgisini kaybetmemiş gibi görünüyor. Bugün yapılan bir açıklama ile Avalanche (AVAX) ve Stellar’ı (XLM) platformlarına dahil ettiklerini açıkladılar.

Amerika merkezli kripto para ve hisse alım satım platformu Robinhood, AVAX ve XLM varlıklarını listelediğini duyurdu. Kripto paraların dip fiyatlarına yakın seyrettiği bu günlerde gelen listeleme haberi fiyatlar üzerinde pozitif etkiler yarattı. Avax bugün yaklaşık %8‘lik bir artış sergiledi ve yazının kaleme alındığı esnada 30 dolardan piyasalarda işlem görüyor. Bunun yanı sıra Xlm, günlük %7‘lik bir yükseliş performansıyla 0,133 dolardan piyasalarda işlem görüyor.

Bu Robinhood’un ilk kripto para listelemesi değil. Geçtiğimiz nisan ayında Shiba Inu (SHIB), Solana (SOL), Polygon (MATIC) ve Compound (COMP) gibi kripto paraları listeleyen borsa tartışmaların gündeminde yer almıştı. Listelemelerden sonra özellikle Shiba Inu üzerinde hacimli işlemler yaşanmış ve bir gün içerisinde %36‘lık yükseliş gözlemlenmişti. Yaklaşık 4 sene önce de Dogecoin‘i listeleyen Robinhood, kripto paralara olan ilgisini kaybetmemiş gibi görünüyor. Ayrıca Robinhood tarafından geçtiğimiz sene ağustos ayında gelen bir duyuru ile yılın ikinci çeyreğinde Dogecoin işlemlerinden elde edilen gelirin şirketin toplam kripto para gelirlerinin %62’sini oluşturduğu açıklanmıştı.

Bünyesinde birçok kripto para bulunduran Robinhood platformu, geçtiğimiz günlerde New York Mali Regülatörler tarafından 30 milyon dolarlık cezaya çarptırılmıştı. 16 milyon civarında kullanıcısı olan platform, kara para ile mücadele programında personel eksikliği ve şirketin hacmine ve büyüme ivmesine uygun bir programa sahip olmadığı gerekçesiyle regülatörler tarafından söz konusu ceza uygun görülmüştü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!