Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

New York Mali Regülatöründen Robinhood’a 30 Milyon Dolar Ceza

Dünyaca ünlü yatırım platformu Robinhood’un kripto birimi, KYC/AML standartlarına uymadığı gerekçesiyle New York mali regülatörü tarafından 30 milyon dolar ceza aldı.

New York Finansal Hizmetler Departmanı (NYDFS) 2 Ağustos tarihinde yaptığı açıklamada, Robinhood Crypto LLC’nin kara parayla mücadele ve siber güvenlik prosedürlerini yerine getirmede başarısız olduğunu ifade etti. Ayrıca departman tarafından, prosedürleri ihlal ettiği için Robinhood’a 30 milyon dolar ceza verildi.

15,9 milyon kullanıcıya sahip olduğu bilinen yatırım platformu Robinhood, 2021 Temmuz ayında kamuoyuna açıkladığı bu soruşturma sürecinden yaklaşık 10 milyon dolar kadar bir ceza ile kurtulmayı bekliyordu. Ancak uzlaşma sürecinde NYDFS’nin regülasyonlarını uygulayacağını taahhüt eden şirketin, bu konuda başarısız olması nedeniyle cezası 30 milyon dolara çıkarıldı. Şirketin ayrıca, bundan sonraki süreçte regülasyonlara uyup uymadığını denetlemesi için bir bağımsız denetmen ile anlaşması gerekiyor.

NYDFS soruşturma ile ilgili açıklamalarında, denetim sırasında Robinhood’un taahhütlerini yerine getirme konusunda yönetim kademesinde ve uyum departmanında önemli eksiklikler olduğunu fark ettiklerini belirtti. Departman tarafından, şirketin kara para ile mücadele programında personel eksikliği olduğunu, şirketin hacmine ve büyüme ivmesine uygun bir programa sahip olmadığını ifade etti. Siber güvenlik tarafında ise şirketin operasyonel riskleri yeterince ele almadığını ve politikalarının NYDFS kripto para politikalarıyla uyumlu olmadığını belirtti. Ayrıca platformun websitesinde herhangi bir irtibat numarasının olmayışı da yine NYDFS’nin değerlendirmelerinde eksiklik olarak yer aldı.

NYDFS Baş Müfettişi Adrienne Harris yaptığı açıklamada, DFS’nin herhangi bir işletme tarafından regülasyonların ihlali durumunda soruşturma ve yaptırımlara devam edeceğini ayrıca bu durumlara karşı önlem çalışmalarını yürüttüklerini açıkladı.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!