Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ Şimdi de Bu Borsayı Hedef Aldı: Başkalarını suçlamayın!

Kripto para borsası Kraken, personel sayısında %30 azalmaya gittiğini açıklamasının ardından Binance CEO’su CZ’nin hedefinde yer aldı. CZ, konu hakkındaki paylaşımı çok geçmeden sildi.

FTX’in iflasını tetikleyen ilk dokunuşlardan bir tanesini yapan Binance CEO’su CZ’nin yeni hedefinde Kraken vardı. Kraken’in çalışanlarının %30’unu işten çıkaracağına dair yayılan haberlerin ardından Twtitter üzerinden paylaşımda bulunan CZ, “bu tür borsalara dikkat edin” şeklinde bir açıklama yaptı ve ardından bu gönderiyi sildi.

Kraken çarşamba günü yaptığı açıklamada, kripto piyasasındaki gerilemeye yanıt olarak küresel personelinin %30’unu yani yaklaşık 1.100 kişiyi işten çıkaracağını söyledi.

CZ, isim vermeden Kraken’i hedef gösterdiği gönderisinde şu ifadelere yer verdi:

Şu platformlara dikkat edin. Birincisi yüksek faiz kazancı vadedenler. İkincisi işten çıkarmalarla gündeme gelenler. Risk yönetimini şimdi yapmazsanız sonuçları için başkalarını suçlamayın.

Paylaşılan bu gönderinin ardından birçok yorum ve tepki geldi. CZ’yi sektörü baltalamakla suçlayan kullanıcılar işten çıkarmaların birçok şirket için normal olduğunu ve kripto para sektörünün kurucuları arasında yer alan bir şirket hakkında böyle konuşmasının yanlış olduğunu ifade etti. CZ bu yorumlara karşılık şunları söyledi:

İşten çıkarmaların kesinlikle bir sorun olduğunu söylemiyorum. Sadece risk yönetimi ilkeleri hakkında konuştum. Ayrıca, bir kurucu şirket risksiz anlamına gelmez. Her neyse, Kraken’e karşı falan değilim. Sadece söylüyorum. Eleştiriniz de kabul edilebilir.”

Bu CZ’nin ilk gönderi silişi değil. Geçtiğimiz günlerde Coinbase ve Genesis arasındaki bağlantıya ve borsaların Bitcoin varlıklarına değinen CEO, gelen tepkiler ve “yanlış anlaşılmalar” üzerine gönderisini silmişti.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!