Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance CEO’su CZ, Tether Hakkında Açıklamalarda Bulundu

Dünyanın en büyük kripto para borsalarından birisi olan Binanceın CEO’su Changpeng Zhao (CZ), Kore Blockchain Haftası esnasında, Ran NeuNer ile, toplam piyasa hacmine göre en büyük 10. kripto para birimi Tether‘in  (USDT), performansı konusunda Binance üzerinde nasıl bir etkiye sahip olacağını konuştu.

CZ’nin kripto para borsası Binance en büyük kripto para birimi olmanın yanı sıra, elinde en çok miktarda Tether bulunduran borsalardan birisi. NeuNer Tether’in olası bir çöküşü durumunda bunun Binance borsasına ne gibi etkileri olabileceği konusunda CZ’nin görüşlerini sordu. Başarılı iş adamı bu soruya durumun endişe verici olmasına rağmen, bu tehdidin diğer kripto para birimlerinde de var olduğunu vurgulayarak cevap verdi.

Changpeng Zhao bu soruya verdiği cevaba bir kaç itibari para birimi ve onların tarih boyunca çöküşlerine örnek vererek devam etti:

”Tarih boyunca bir çok itibari para biriminin çöküşünü gördük. Büyük ihtimalle kripto para birimlerinde yaşanılandan çok daha fazla defa. Bu yüzden evet, her zaman bir endişe mevcut ancak, bu zaten aralarında TUSD’nin ve diğerlerinin de bulunduğu diğer stabil koinleri listelememizin ve bunları öne çıkarmamızın temel sebebi. ”

Binance bunu borsa için mevcut riskleri yaymak ve azaltmak için yapıyor.

NeuNer buna ek olarak CZ’ye Tether konusunda şu an genel kripto para topluluğunun sahip olduğu gibi bir endişesi olup olmadığını sordu.  CZ’ye göre Tether ciddi bir endişenin ve kaygının kaynağı.

CZ geçenlerde Tether ve Bitfinex’in durumu hakkında Bitfinex ekibi ile buluştuğunu ifade edip şöyle devam etti:

”… Onların banka hesaplarını kişisel olarak görmedim ancak mantıklı bir bakış açısından bakıldığında… Normal borsa işlemlerinden o kadar fazla kazanç elde ediyorlar ki, Tether ile ilgili çılgınca bir şey yapmalarına gerek yok. Bence Tether’in kendi banka hesabı detaylarını açıkça yayınlayamamasının sebebi, hangi bankayı kullandıklarını gösterirlerse oradaki banka hesaplarının kapatılacağı korkusu.”

Geçtiğimiz yıl içerisinde Bitfinex ve Tether, Bitcoin fiyat manipülasyonu konusunda ciddi suçlamalar ile karşı karşıya kalmıştı. Teksas Üniversitesinde yer alan John M. Griffin ve Amin Shams isimli iki araştırmacı, Bitcoin fiyatlarının geçtiğimiz sene Aralık ayında tüm zamanların en yüksek seviyesi olan 20.000 dolara ulaştığında, bunun yapay olarak şişirildiğini iddia etmişti.

Griffin bu konu hakkında yaptığı araştırma esnasında, Tether’in Bitfinex platformu üzerindeki akışında bir yöntem tespit ettiğini söylemişti. Araştırmacının iddialarına göre, borsanın içerisindeki bir kaç çalışan kasıtlı olarak belirli modelleri kullanarak fiyatları şişirmiş. Tether diğer kripto para birimlerini şişirmek için kullanılan ikincil bir kripto para birimi görevi görmüş. Bitfinex’in de Tether üretip sattığı iddia edilmekte.

Bitfinex ve Tether bu iddialar sonrası 2017 yılının Aralık ayında bir mahkeme celbi almıştı.

Tether şu an Binance üzerinde çok ciddi paritelere sahip. Bunların bazıları BTC/USDT, ETH/USDT, BCC/USDT, XRP/USDT, TRX/USDT, ADA/USDT, BNB/USDT, EOS/USDT olarak sıralanabilir.

Binance yakın zamanda blockchain kredi firması olan Libra Credit ile olan ortaklığını açıklamıştı. Binance’ın yaptığı ortaklık hakkında firma, bunun kripto para piyasasındaki uluslararası likidite talebini karşılamak için olduğunu ifade etti. Libra Credit’in resmi internet sayfasına göre, platform ”Ethereum blockchaini üzerinde herhangi bir yere herhangi bir zamanda kredi için açık erişim sağlayabilen merkeziyetsiz bir ekosistem” görevi görmekte.

Binance bugün yaptığı açıklamada Temmuz ayının topluluk koinini de açıklamıştı. Kazanan Polymath (POLY) ilk listelenme duyurusunda iyi bir artış yakalamış olsa da, daha sonra düşüş yaşayıp neredeyse eski haline geri döndü.

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment