Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Verge [XVG] Huobi Üzerinde Listelendi!

31 Temmuz tarihinde, dünyanın en büyük üçüncü uluslararası kripto para borsası Huobi, Verge’yi listelediğini duyurdu. Verge’nin Twitter hesabından yapılan bir duyuruda XVG yatırma işlemlerinin 14:30 (GMT+8) itibariyle başlayacağı, XVG çekim işlemlerinin ise 3 Ağustos 14:30 (GMT+8) itibariyle yapılabileceği duyuruldu.

Verge Bitcoin blockchain’i üzerinde geliştirmeye elverişli olan açık kaynak kodlu merkeziyetsiz bir kripto para birimi. Verge’nin temel amacı gizliliği korurken hızlı ve etkili bir şekilde direkt işlem yapmayı sağlamak. Verge’nin toplam token miktarı 16.5 milyar iken, şu an sirkülasyonda olan miktar ise 15.1 milyar civarında.

Verge Chart | Source: CoinMarketCap

Geçtiğimiz hafta içerisinde, Verge güne 340 milyon dolarlık toplam piyasa hacmi ve 0.022 dolarlık birim fiyat ile başlamıştı. Huobi listelenmesi ortaya çıktıktan sonra Verge fiyatı ciddi bir artış yaşamış ve 401 milyon dolarlık piyasa hacmi ile 0.026 dolarlık birim fiyata ulaşmıştı. Ancak şu an basın saatine göre tekrar bir düşüş yaşayan Verge, 0.23 dolarlık birim fiyat üzerinden işlem görmekte olup, 357 milyon dolar civarında toplam piyasa hacmine sahip. XVG geçtiğimiz gün  içerisinde tekrar düşüşe geçmeden önce %6,32’lik bir artış yaşamıştı.

Yakın zamanda, bir Verge geliştiricisi olan Marvin Piekarek, Electron Verge cüzdanının yeni bir versiyonunu tanıtmış ve buna ek olarak Verge’nin Bitcoin v.0.13 versiyonu için olan kod temelini duyurmuştu. Bu yeni kod temeli beraberinde bir dizi güncellenmiş güvenlik protokolleri getirirken, mobil ödeme sistemi oluşturma olasılığını da oluşturmuştu.

Güncelleme sayesinde işlemleri çok daha güvenli ve anonim yapmayı sağlayan bir gizlilik özelliği olan Ring Confidential Transaction (RingCT) ve RootStock (RSK) akıllı kontratları  da piyasaya sürülmüştü. Verge şu an için temel olarak gizlilik ve veri güvenliğine odaklanmakta olup, RSK özelliği güvenlik, ölçeklenebilirlik ve anında ödeme sağlıyor.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment