Skip to content Skip to sidebar Skip to footer

Binance Temmuz Ayının Topluluk Koinini Seçti: Kazanan Polymath (POLY)

Binance her ay yaptığı topluluk koin’i oylamasını Temmuz ayında da devam ettirdi ve kazanan proje Polymath’ı listeleyeceğini açıkladı.


POLY esasında token tabanlı bir proje olup, menkul kıymet piyasalarını ‘tokenlaştırma’ tokenlaştırıp, geleneksel varlık dünyasını, blockchain tabanlı dijital varlık dünyası haline getirmeyi planlamakta. POLY listelemeden sonra Binance üzerinde sınırlı bir parite çeşidine sahip olacak. Şu an için Binance’ın yaptığı açıklamada POLY’nin iki paritesi var: Bitcoin ve Binance Coin.

POLY, Binance’ın yanı sıra bir dizi Asya borsasında da işlem görmekte. Bunların arasında Huobi, Upbit ve Kucoin yer alıyor. POLY şu an için sadece BTC ve Ethereum bulunan borsalarda işlem görmekte ve BTC diğerine kıyasla daha fazla ağırlığa sahip. POLY Şubat ayından beri bir düşüş yaşamaktaydı.

Binance ne zaman bir kripto para birimini listelese o koin veya token’ın fiyatında inanılmaz bir artış yaşanmaktaydı. POLY ilk listelenme haberinin duyulduğu esnada 0.44 dolardan 0.57 dolara çıktı ancak daha sonra 0.50 dolara düştü. Token’ın toplam piyasa hacminde de son 24 saat içerisinde ciddi bir artış yaşandı.

Polymath projesi düzenleyici taraf olmaksızın sadece teknik özellikleri ile menkul kıymet tokeni oluşturulmasını sağlıyor. Menkul kıymet tokenları bir şirket veya mal ile mülk gibi gerçek varlıklar tarafından desteklenen ama aynı zamanda menkul kıymet yasasına dahil olan token çeşididir. Bu tip token’lar, menkul kıymet yasasına dahil olması sebebiyle ama aynı zamanda da bir kripto para birimi olduğundan dolayı, kripto para dünyasında hala gri bölge olarak adlandırılmaktalar.

Reddit kullanıcıları yakın zamanda yapılan AMA (bana istediğini sor) etkinliği esnasında POLY token’inin eko sistem için çok önemli olmadığı ve bu sebeple şu an elde ettiği değerin de şüpheli olduğu konusunda endişelerini dile getirmişlerdi.

Polymath Binance oylaması esnasında Libra Credit, Locktrip, Mithril ve NKN projeleri ile yarıştı. Duyuru yapıldıktan sonra MITH, %25 değer kaybederek son 24 saat içerisindeki en çok değer kaybeden projeler arasına girdi.

POLY’nin basın saatine göre birim fiyatı 0,411147 dolar olurken, projenin toplam piyasa hacmi 113 milyon dolar civarında.

Haziran ayında yapılan topluluk koin’i oylamasının kazananı Pundi X projesi olmuştu. Pundi X adeta o tarihten itibaren hiçbir şekilde hız kesmeden yenilikler yapmaya devam etti ve şu an 1 ay önceye kıyasla adından çok fazla söz ettiren bir proje haline geldi.

 

Tüm gelişmelerden ve paylaşımlardan haberdar olmak için Telegram kanalımıza katılın!

Leave a comment